2023-10-07
《Green Waffle Diner》📍中環站一行到入嚟依間Cafe就見到好多綠色元素,充滿着自然環境氣息,Cafe入面嘅彩光度好好,而且空間感好闊落,令人有種去渡假嘅感覺,同外面嘅繁華都市截然不同~↖(^ω^)↗💜香草欖油野菌意粉🍝 💰$118一上枱就聞到好香的羅勒香草香味,上面仲有大量的野菌和芝士碎~成個色澤都幾清新💚扁意粉🍝嘅質感係相對硬身少少,而且食到濃濃的橄欖油香草香味,好掛汁🤤🫶野菌菇的份量比想像中比得多,食食吓發現原來有一啲係香菇,有一啲係木耳,令到食嘅口感有時會脆啲、有時會淋啲,口感相對上豐富(o^^o)食食下會發現有好多爽脆的洋蔥片,同成個意粉嘅配搭都好match^o^成個意粉係混合左橄欖油去烹調而成,所以食到好香的橄欖油之餘亦都感覺健康啲~(^^)幸福指數:😻😻😻😻/5💜 Kefir yogurt with keto waffle 🧇 💰$76Waffle 🧇 一切落去係比較乾淨俐落咁,食落去冇咁實身,感覺上係幾鬆軟,唔會係好軟糯或者痴痴的口感~而且味道方面係幾有餅皮的香味,同平時食的窩夫味道幾不同(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)另外乳酪係標誌着自家發酵乳酪,所以一見到材料有杞子、
💜香草欖油野菌意粉🍝 💰$118
幸福指數:😻😻😻😻/5
另外乳酪係標誌着自家發酵乳酪,所以一見到材料有杞子、杏仁碎、藍莓粒、奇亞籽就感覺係將所有健康材料都聚合在一起o(^▽^)o
唔知係咪因為佢係自家發酵的乳酪,所以食嘅味道好特別,有少少酒的餘韻🤣
幸福指數:😻😻😻😻/5
💜沙津🥗 💰$38 (跟餐)
沙律係比想像中更豐富有更多配料,包括有機菜、蕃茄粒、青椒粒、烘麵包粒,而且佢哋用咗黑醋去調味,食落酸酸的,成個配搭都好健康~( ´▽`)
幸福指數:😻😻😻😻😻/5
💜 Kefir milk avocado smoothie🥑 💰$78
望落去係比得好大杯,奶昔上面佈滿左杏仁碎同奇亞籽,飲嘅時候係相對杰身,有幾香的牛油果味道,不過會比想像中酸啲,飲嘅時候都會飲到唔少奇亞籽,感覺幾fresh,但係同時間唔會好膩❣️
*需另加一服務費
Yumyum舔舔脷指數:🧸🧸🧸🧸🧸/6
環境指數:🧸🧸🧸🧸🧸🧸/6
服務指數:🧸🧸🧸🧸🧸/6
性價比指數:🧸🧸🧸🧸🧸/6
回頭指數:🧸🧸🧸🧸🧸/6
(滿分為🧸🧸🧸🧸🧸🧸)
以上屬小編主觀(非專業)食評,所有意見只供參考
( ´▽`)
📍Green Waffle Diner