2022-07-20
🇭🇰祥囍煲仔小廚·呢間餐廳又係超級難去 佢openrice個地址其實係啱嘅 不過因為我用google map 所以就去左下一條街 個大廈嘅正門入口 佢其實係係條橫街仔度既 所以大家記住唔好好似我咁樣行錯😂😂·椒鹽鮮魷$128 l 臘腸滑雞飯$108佢呢度嘅嘢食超級大碟 我哋四個人嗌咗四個餸最後都食唔晒🤣我自己超級推薦佢個椒鹽鮮魷 佢個魷魚好新鮮 好大嚿 咬落質感好好🦑而且佢個炸漿薄得黎好夠脆 椒鹽既份量都好夠😍😍之後佢個臘腸滑雞煲仔飯都做得好好 佢係真係有完美嘅飯焦 而且佢個飯質地都煮得好好 配埋佢個甜豉油好好食 不過我自己就覺得佢個臘腸真係比較鹹 所以大家可能嗌潤腸會好食啲😈·豉油皇鵝腸$108 l 啫啫生菜煲$88之後佢個鵝腸分量都超多 雖然佢顏色比較深 但係佢入味得黎唔會話太鹹 而且佢個鵝腸都洗得好乾淨 口感好好😎最後個生菜煲入邊有好蝦乾同埋肉碎 所以好惹味 超級送飯🍚·#rbyeat#rby港式#rby筲箕灣·📍筲箕灣愛民街6-28號新利大廈地下5A號舖
椒鹽鮮魷$128 l 臘腸滑雞飯$108
豉油皇鵝腸$108