2024-07-27
鮮牛油果沙冰 - 冰爽清新炎夏嚟到,一碗冰涼清新嘅鮮牛油果沙冰,實在係最合適唔過嘅解熱聖品了。冰沙滑順,層次豐富,牛油果醇厚香濃,融化喺口腔中,帶嚟一股清涼滋潤嘅感覺。沙冰嘅甜度剛好,唔會過於甜膩,反而令人有種自然清新嘅味道。龍蝦汁蕃茄鮮蝦扁意粉 - 鮮味爆發呢道扁意粉色香味俱全,實屬一絕。濃郁嘅龍蝦湯汁浸潤住粉身,香氣四溢,入嘴即溶。蕃茄嘅酸甜與鮮蝦嘅鮮甜完美交織,層次豐富。意粉Q彈有勁,入嘴綿密,與湯汁融為一體。松葉蟹肉明太子炒椰菜花飯 - 層次豐富呢道椰菜花飯令人耳目一新。松葉蟹肉鮮嫩多汁,與明太子嘅香辣完美融合,為整盤飯添上了醇厚嘅海鮮風味。椰菜花飯其實就係椰菜花,口感做到好似飯粒感咁,每一粒椰菜花都吸飽咗湯汁。提拉米蘇泡沫咖啡 - 醇香濃郁作為餐後甜點,呢道提拉米蘇泡沫咖啡簡直係一絕。濃郁嘅咖啡香氣撲鼻而來,泡沫綿密細緻,入嘴即溶呢!
龍蝦汁蕃茄鮮蝦扁意粉 - 鮮味爆發
松葉蟹肉明太子炒椰菜花飯 - 層次豐富