2023-04-03
油麻地特色芋圓甜品今日同班姊妹喺旺角行街、睇戲🎬,想坐低食下甜品傾吓計Girls Talk,見到呢間甜品店紫色和白色配搭嘅台式裝修好可愛,而且有好多芋圓甜品款式選擇,即刻嚟試吓。餐廳充滿台式風格裝修,乾淨企理,粉紫色配搭白色的枱燈充滿少女心,好夢幻,而且有好多大鏡子,增加店內空間感,座位不多,假日下午茶時間都好多人,有機會要等位。本身諗住食蛋糕,見到佢嘅茶香蛋糕好吸引,有富士山即係伯爵茶蛋糕,可惜蛋糕賣晒,希望下次可以食到啦。冰極芋圓鍋$128見到好多人都叫,好吸引,打卡又靚,所以揀咗。糖水底揀咗椰汁初芋露,冰極鍋入面有三色經典芋圓:香芋、番薯、紫薯。還有10款滋味配料:白土果凍、荔枝果凍、椰子布丁、芋泥、紅豆、仙草、椰果、寒天珠、桃膠、蘆薈。二人份量,不過我覺得可以四個人share食。楊枝甘露,色骰 $38好得意嘅骰仔水樽,可以shake shake撈埋一齊飲,同埋見到人氣no.1即刻揀咗。中間仲有椰子布丁和粒粒寒天珠,充滿層次。夏日傾情 $38石榴芒果乳酸梳打配椰果,四季之最,乳酸梳打系列,甜度固定。味道有啲似益力多,底下還有甜甜的寒天珠,芋圓芋泥配仙草.淡奶 $48大大嚿清甜芋泥
冰極芋圓鍋$128
楊枝甘露,色骰 $38
夏日傾情 $38
芋圓芋泥配仙草.淡奶 $48
大大嚿清甜芋泥配上滑嫩的仙草和三色芋圓,芋丸控必叫
芋圓紅豆配椰子布丁 $48
甜甜的紅豆配上煙韌香芋、番薯、紫薯丸,仲有嫩滑布丁🍮
服務質素:7/10
環境舒適度:7/10