2020-10-11
7點半經外賣APP叫個外賣落單,叫左3個雞扒焗飯一個蔥油雞扒飯。之前食過衣間佢既野食係低食同好好味既,但係今次真係差到一個點。我地滿心歡喜信用卡俾哂錢等外賣送到啦,點知等左半個鐘等到8點令,外賣APP通知話訂單取消。咁就嚇左一嚇啦,已經收到話收左錢,又等左咁耐,唯有打過去餐廳度了解下究竟發生咩事。點知打到過去,得到既答覆係「我地太忙,做唔到,已經取消左好多單」。果下真係打左知突,有人做生意可以咁?咁你做唔到咁多又係APP接受落單?個APP應該可以俾你停止收單架喎,點解要半個鐘之後先取消張單?同埋你一個太忙做唔到就算?會唔會假假地都講聲對唔住或者唔好意思呀? this kind of service is just ridiculous. 你做唔到就唔好接咁多單返黎做啦,又要個客等半個鐘先取消張單,不如下年先取消啦! 我都係第一次叫外賣跟住半個鐘後先被通知要取消點囉,仲要係話太忙,簡直係一個笑話。