Abbraccio

中環雲咸街一帶不乏美食,個人覺得戈度比較多啱𝒍𝒐𝒄𝒂𝒍去嘅餐廳,之前就去過戈一帶食兩間港式火鍋店🍲今次就去咗一間正宗意大利餐廳,室內環境高雅✨室外充滿色彩繽紛嘅燈串照亮💜✿ 𝑷𝒐𝒍𝒑𝒆𝒕𝒐𝒏𝒊 安格斯牛肉丸,配以意大利蕃茄醬🥫加巴馬臣芝士🧀安格斯牛肉裡面肉質粉嫩💖牛肉肉味香濃🐮表面有大量巴馬臣芝士,使得肉丸芝味無窮💛✿ 𝑴𝒂𝒓𝒈𝒉𝒆𝒓𝒊𝒕𝒂 𝑫𝑶𝑷傳統意大利𝒑𝒊𝒛𝒛𝒂之一🍕用自家製蕃茄醬做𝒃𝒂𝒔𝒆🥫重點系用上𝑴𝒐𝒛𝒛𝒂𝒓𝒐𝒍𝒍𝒂 𝒅𝒊 𝒃𝒖𝒇𝒂𝒍𝒂 𝑪𝒂𝒎𝒑𝒂𝒏𝒂 𝑫𝑶𝑷,傳統意大利芝士🧀仲有新鮮羅勒葉🌿意大利芝士好難得比人感覺吾太膩,同蕃茄醬完美融合。𝑷𝒊𝒛𝒛𝒂本身系薄身,只系批邊較厚。✿ 𝑭𝒓𝒖𝒕𝒕𝒊 𝒅𝒊 𝑴𝒂𝒓𝒆即海鮮意粉🍝由吾同海鮮、白酒🥂辣椒碎🌶️製成,海鮮有蝦肉🦐青口 魷魚🦑食材幾新鮮,切成細細粒方便客人咀嚼。有吾少辣椒碎令意粉變得惹味🔥✿ 𝑺𝒉𝒊𝒓𝒍𝒆𝒚 𝑻𝒆𝒎𝒑𝒍𝒆飲品由𝑮𝒊𝒏𝒈𝒆𝒓 𝑨𝒍𝒆, 𝑮𝒓𝒆𝒏𝒂𝒅𝒊𝒏𝒆, 𝑳𝒊𝒎𝒆 𝒋𝒖𝒊𝒄𝒆製成,有埋石榴汁同青檸汁好清新💚✿ 𝑻𝒊𝒓𝒂𝒎𝒊𝒔𝒖 𝑪𝒍𝒂𝒔𝒔𝒊𝒄𝒐網上見到餐廳𝑻𝒊𝒓𝒂𝒎𝒊𝒔𝒖好吸引,𝑴𝒂𝒔𝒄𝒂𝒓𝒑𝒐𝒏𝒆 𝒄𝒉𝒆𝒆

✿ 𝑷𝒐𝒍𝒑𝒆𝒕𝒐𝒏𝒊

✿ 𝑴𝒂𝒓𝒈𝒉𝒆𝒓𝒊𝒕𝒂 𝑫𝑶𝑷

✿ 𝑭𝒓𝒖𝒕𝒕𝒊 𝒅𝒊 𝑴𝒂𝒓𝒆

✿ 𝑺𝒉𝒊𝒓𝒍𝒆𝒚 𝑻𝒆𝒎𝒑𝒍𝒆

✿ 𝑻𝒊𝒓𝒂𝒎𝒊𝒔𝒖 𝑪𝒍𝒂𝒔𝒔𝒊𝒄𝒐
網上見到餐廳𝑻𝒊𝒓𝒂𝒎𝒊𝒔𝒖好吸引,𝑴𝒂𝒔𝒄𝒂𝒓𝒑𝒐𝒏𝒆 𝒄𝒉𝒆𝒆𝒔𝒆令𝑻𝒊𝒓𝒂𝒎𝒊𝒔𝒖變得細滑,朱古力粉同咖啡融合🍫酒味亦比想像中濃厚但吾會過多。
2024-03-30
$440 (Dinner)
  • Tiramisu Classico
  • Margherita  DOP