2024-01-17 66 views
今日同老公去食燒肉,就連我都係咁激動,畢竟結婚周年可唔係小事嘛!我地揀咗間幾岀名嘅燒肉店去慶祝🍾️一入去就嗅到好香嘅燒肉,即刻揀咗 雨set🌧️有A4黑毛和牛牛肩,真係彷彿吸引住我嘅眼球👁️個質感好似絲線咁細緻,一口咬落去,滋味好濃郁,真係嗨到爆💥 而A4黑毛和牛和尚頭,成件肉色誘人,又肥又瘦,入口即化,嚐落嘅滋味真係無話可說!同樣地,A4黑毛和牛三角腩同後腩肉都係驚艷程度滿分嘅!真係好鮮嫩多汁,咬上一口,口感直接上天!🤤話咁樣,香蔥薄切岩手和牛真係「畀面」👌佢地即刻咁滑嫩,入口即化,真係令人驚嘆!香蔥嘅味道同和牛嘅鮮甜完美結合💯仲有黑糖番薯燒。嗚😳話真係,呢個真係叫人驚艷!🍠黑糖嘅香甜同番薯嘅濃郁口感,燒烤後更加突出!每一口都嚐到焦糖嘅香氣同番薯嘅鬆軟,真係令人欲罷不能!一啖落肚,真係好開心!係牛油粟米🌽呢個絕對係燒肉必點嘅配菜!好新鮮嘅粟米粒,經過燒烤後,表面微微焦香,內裡卻保持著甜脆嘅口感。配上滿滿嘅牛油,每一口都好滋味!嗯,我就係愛上呢種簡單又美味嘅組合!A5和牛西冷超級嫩滑🥩一啲都唔痴牙🤭哇~真係讚到冇得頂!🤩除咗牛肉之外,仲有鮑魚同比目魚西京燒,個鮑魚肉質鮮嫩🫨甜味十足,令我覺得

A5和牛西冷超級嫩滑🥩一啲都唔痴牙🤭哇~真係讚到冇得頂!🤩
除咗牛肉之外,仲有鮑魚同比目魚西京燒,個鮑魚肉質鮮嫩🫨甜味十足,令我覺得就好似坐緊飛機咁飛起!而比目魚肉質鮮甜,加埋西京燒嘅獨特風味,真係完全突出咗魚肉嘅鮮味😚

仲叫咗冬菇同南瓜片,冬菇好多汁又新鮮,南瓜片經過烤製,變得香甜脆口,令我忍唔住要一口氣食晒!再追加個韓風瓷壺醬油牛肋肉,個醬油嘅香味真係鋪天蓋地,令人欲罷不能🔥