2023-02-07
路過見到新開,又咁岩想食燒肉就黎試下,估吾到咁驚喜~店員安排我地2個坐bar檯位,環境整潔,裝修令人有種去到日本既感覺~一開始店員會示範燒肉,細心講解可以點燒同食既次序,服務態度好好~我地叫左個九品燒肉盛合$799,包括:肩胛肉,前腿肉,羽下,龜之子,後腰臀肉,三筋,A4肉眼芯,A4棘肌,蔥縛牛舌芯。另外加左$69要埋個沙律同白飯,醋漬八爪魚第一次食,清新爽口,吾錯~朋友就最鍾意羽下,即肩胛下方接近肋骨既部位,口感極度軟嫩又帶有油脂豐富,入口即溶,平時鍾意食和牛既一定吾可以錯過~我就比較怕油膩,龜之子(後腿上前方)就岩哂我,肉味濃,又吾會過於肥膩最驚喜係蔥縛牛舌芯,入面包住左白蔥,食落去個下有爆汁既感覺,同肉味都好夾,呢款必點~另外再叫個A5 日本和牛夢幻の部位 -棘肌マキ(日本單價最高的夢幻部位)小貴但真係正,不過掛住食吾記得影相xd油脂分佈均勻之餘,肉味濃厚,完全同普通燒肉係next level,貴有貴既道理睇相都知係高級貨,真材實料,絕對吾係平時食開個d燒肉,啖啖都係享受,推薦黎試一次,一定吾會失望~
最驚喜係蔥縛牛舌芯,入面包住左白蔥,食落去個
下有爆汁既感覺,同肉味都好夾,呢款必點~
小貴但真係正,不過掛住食吾記得影相xd