2024-07-03 69 views
星期六放假,約朋友到旺角行街食飯,接近黃昏,大家都有d肚餓,就選擇咗近煙廠街一間西餐廳,時間尚早唔係太多人,餐廳面積唔大,但座位好整齊,環境好舒服!✨烤檸檬三文魚配油醋沙律✨三文魚用檸檬汁醃過才去烤焗,皮香脆肉嫩,特別鮮味,加埋配以油醋嘅沙律菜,好開胃!✨蝦汁大蝦✨新鮮大蝦爽口彈牙,蝦汁係用蝦頭炒香後煮汁,味道更加鮮味濃郁,配埋軟硬適中嘅扁意粉,非常出色!✨蒜片炒五花肉片✨將五花肉片、蒜片煎得好香脆,配蔬菜一起吃,無感覺肥膩,仲好滋味😋✨芒果拿破崙✨香脆糖酥皮,中間有芒果粒、杏仁、曲奇、吉士醬已經好好味,還伴有香濃芒果雪糕和芒果粒粒,一個完美嘅晚餐啊🥰

✨烤檸檬三文魚配油醋沙律✨

✨蝦汁大蝦✨