午市由12:00食到15:00,平日人均$248+1,65歲以上長者有88折。記得訂位,平日午市幾乎滿座。聽朋友話最近餐廳更新左菜單,所以放假約埋阿媽同姨媽表姐一齊去食!放題就緊係多野食啦,我bookmark左以下食完覺得可以再encore既野食物🥘(sorry, 實在太多!)重點:燒金枕頭榴槤王,我媽同姨媽超鍾意食榴槤,佢哋對呢個燒金枕頭讚不絕口,榴槤既獨特香味燒過後更香,軟綿綿又香又滑溜,仲要任食!金蒜炭燒廣島蠔相比起榴槤,筆者更喜歡炭燒廣島蠔!炸蒜同生蒜都有,淋上炭香燒成廣島蠔,肥美唔腥乾淨,encore左幾次!燒香草羊鞍必食推薦!唔怪之得我見廚房係咁拎燒羊鞍出黎,真係好多人叫!羊鞍唔騷,肉好juicy有汁有軟!Encore!鴨胸鵝肝多士筆者又好鐘意食鵝肝!(要香煎果隻)呢個價錢竟然食到煎鵝肝真係回本!雖然鴨胸有啲太搶味,但鵝肝都煎得唔差!合格!皇牌燒乳鴿王外皮脆卜卜,乳鴿好入味,乳鴿BB細細件冇咁易飽👍🏼海膽三色卷海膽鮮甜,底下有吞拿魚蓉墊著,也鋪上幾粒 大魚籽用味素包圍著飯團,紫菜反而已放軟不薄脆了,但還是推薦的。鹽燒牛舌表姐Encore左幾次!睇落香煎薄切,惹味十足!多款多

重點:

金蒜炭燒廣島蠔

燒香草羊鞍

鴨胸鵝肝多士

皇牌燒乳鴿王
外皮脆卜卜,乳鴿好入味,乳鴿BB細細件冇咁易飽👍🏼

海膽三色卷

鹽燒牛舌
表姐Encore左幾次!睇落香煎薄切,惹味十足!

多款多種類的刺身好新鮮!又肥美!有三文魚、油甘魚、甜蝦、鱆紅魚薄切、松葉蟹腳,又叫左幾轉。

火焰壽司&創作壽司類,質素真係唔差,筆者都推介以下幾款:鹽燒三文魚腩、拖羅吞拿魚、香蔥拖羅蓉、柚子胡椒左口魚邊,不過唔好食太多,因為係「飯底」,好易飽肚,咁就唔抵嘛😂

蟹粉蟹肉粥✨✨✨
有人可能會話食放題食粥唔係呀嘛?
不過真心強推!幾飽都一定要叫一碗share食!蟹🦀膏蟹粉既精華響曬個煲粥入面!鮮甜蟹粥!必食!

黑椒蜜汁一口牛,牛柳粒唔un😌
雪花牛肉鍋,肥牛都幾滑嫩。

Häagen-Dazs雪糕任食! 食多兩杯回本!不過我只食到一杯😂

自助區也有好多食物,有冰凍瀨尿蝦、熱湯小龍蝦、小丸子、布甸乳酪、慕絲甜品。飲料區也同樣多款選擇,竟然有日本啤酒Sapporo, 仲有大喜屋自家制的茶飲(白桃烏龍/爆打檸檬茶等等)。
總括來說,以午市二百零不到三百的日式放題,有如此多款選擇的,大喜屋的確是好選擇。
  • 刺身
  • 壽司