2009-10-26 174 views
極差極差既食店.....永遠永遠都不會再幫襯話說係十月二十五日晚上七時左右,我一行三人(姪仔、姪女),滿心歡喜位訂左位嚟呢間食店食晚飯(第一次幫襯)。點知換來一肚氣,起初入到食店感覺良好,因訂位關係食店職員安排我地三人坐卡位,座位都叫做闊落。跟住就睇餐牌叫嘢啦,起初諗住叫套餐,因睇openrice介紹套餐都抵食同好味,點知望一望套餐紙,某些食物己沒有,例如XO醬炒蘿蔔,點心類:脆雲吞、小蘢包等等都話冇,最恐佈甜品,無得揀只有雪碧一罐。見到套餐出名好食既食物都冇,謂有睇話餐牌逐樣叫啦!起初滿心歡喜叫,大蜆煱、芝士西籣花焗麵包、品味創作中國手卷、蒙古烤羊片,點知order既時候,穿著黑色衫可能係部長既職員話,今晚冇所有餐牌顯示煱類,因些煱壞了。仲有餐牌上既點心類都冇例如:粉果、紅油炒手、鐵板叉燒包等全部都冇。品味創作中國手卷、蒙古烤羊片都話冇。當時我同姪女都呆咗,「咁仲有咩可以叫呀?」他相都有道歉話唔好意思,芝士西籣花焗麵包會有仲有話幫我地落order,隨即再叫桑拿可滾肉(豚肉跟沙茶汁)、肉燥飯、担仔麵。我諗住陣間再加嘢啦!點知唔夠一陣有女待應走埋嚟話芝士西籣花焗麵包、担仔麵都冇。唔係卦?
極差極差既食店.....永遠永遠都不會再幫襯

見到套餐出名好食既食物都冇,謂有睇話餐牌逐樣叫啦!起初滿心歡喜叫,大蜆煱、芝士西籣花焗麵包、品味創作中國手卷、蒙古烤羊片,點知order既時候,穿著黑色衫可能係部長既職員話,今晚冇所有餐牌顯示煱類,因些煱壞了。仲有餐牌上既點心類都冇例如:粉果、紅油炒手、鐵板叉燒包等全部都冇。品味創作中國手卷、蒙古烤羊片都話冇。當時我同姪女都呆咗,「咁仲有咩可以叫呀?」他相都有道歉話唔好意思,芝士西籣花焗麵包會有仲有話幫我地落order,隨即再叫桑拿可滾肉(豚肉跟沙茶汁)、肉燥飯、担仔麵。我諗住陣間再加嘢啦!點知唔夠一陣有女待應走埋嚟話芝士西籣花焗麵包、担仔麵都冇。唔係卦???唉!於乎我同姪仔姪女商量過叫多兩三樣就算,陣間去過第二間食店再食過!由我發版投其叫更上一層這不是豆腐、糖醋排骨、燒汁巨魷魚酥。
第一道嚟既係燒汁巨魷魚酥:一般勁熱氣
肉燥飯:超細碗,肉燥勁小,味道一般
糖醋排骨:差,醋味太重,令到排骨有酸叔味!排骨又乾!
桑拿可滾肉(豚肉跟沙茶汁):買相幾好,但唔好食,得三四片豬肉,份量少
上一層這不是豆腐:從食過咁差既豆腐
速速埋單成為$210連visa都冇得碌,連visa机都壞埋