2009-10-26 174 views
極差極差既食店.....永遠永遠都不會再幫襯話說係十月二十五日晚上七時左右,我一行三人(姪仔、姪女),滿心歡喜位訂左位嚟呢間食店食晚飯(第一次幫襯)。點知換來一肚氣,起初入到食店感覺良好,因訂位關係食店職員安排我地三人坐卡位,座位都叫做闊落。跟住就睇餐牌叫嘢啦,起初諗住叫套餐,因睇openrice介紹套餐都抵食同好味,點知望一望套餐紙,某些食物己沒有,例如XO醬炒蘿蔔,點心類:脆雲吞、小蘢包等等都話冇,最恐佈甜品,無得揀只有雪碧一罐。見到套餐出名好食既食物都冇,謂有睇話餐牌逐樣叫啦!起初滿心歡喜叫,大蜆煱、芝士西籣花焗麵包、品味創作中國手卷、蒙古烤羊片,點知order既時候,穿著黑色衫可能係部長既職員話,今晚冇所有餐牌顯示煱類,因些煱壞了。仲有餐牌上既點心類都冇例如:粉果、紅油炒手、鐵板叉燒包等全部都冇。品味創作中國手卷、蒙古烤羊片都話冇。當時我同姪女都呆咗,「咁仲有咩可以叫呀?」他相都有道歉話唔好意思,芝士西籣花焗麵包會有仲有話幫我地落order,隨即再叫桑拿可滾肉(豚肉跟沙茶汁)、肉燥飯、担仔麵。我諗住陣間再加嘢啦!點知唔夠一陣有女待應走埋嚟話芝士西籣花焗麵包、担仔麵都冇。唔係卦?
極差極差既食店.....永遠永遠都不會再幫襯

見到套餐出名好食既食物都冇,謂有睇話餐牌逐樣叫啦!起初滿心歡喜叫,大蜆煱、芝士西籣花焗麵包、品味創作中國手卷、蒙古烤羊片,點知order既時候,穿著黑色衫可能係部長既職員話,今晚冇所有餐牌顯示煱類,因些煱壞了。仲有餐牌上既點心類都冇例如:粉果、紅油炒手、鐵板叉燒包等全部都冇。品味創作中國手卷、蒙古烤羊片都話冇。當時我同姪女都呆咗,「咁仲有咩可以叫呀?」他相都有道歉話唔好意思,芝士西籣花焗麵包會有仲有話幫我地落order,隨即再叫桑拿可滾肉(豚肉跟沙茶汁)、肉燥飯、担仔麵。我諗住陣間再加嘢啦!點知唔夠一陣有女待應走埋嚟話芝士西籣花焗麵包、担仔麵都冇。唔係卦???唉!於乎我同姪仔姪女商量過叫多兩三樣就算,陣間去過第二間食店再食過!由我發版投其叫更上一層這不是豆腐、糖醋排骨、燒汁巨魷魚酥。
第一道嚟既係燒汁巨魷魚酥:一般勁熱氣
肉燥飯:超細碗,肉燥勁小,味道一般
糖醋排骨:差,醋味太重,令到排骨有酸叔味!排骨又乾!
桑拿可滾肉(豚肉跟沙茶汁):買相幾好,但唔好食,得三四片豬肉,份量少
上一層這不是豆腐:從食過咁差既豆腐
速速埋單成為$210連visa都冇得碌,連visa机都壞埋
你話死末??
2009-10-25
2009-10-09 83 views
第一次去吃,以為好好味,點知係咁難吃!!!!點了2 人套餐,$200 for 2 人.冷盤: 口水難+ 雞絲粉皮冷盤最好味, 口水雞好滑湯: 唔夠濃,而且吃吃下,發現有膠袋碎片!!!!不可原諒!!!!主食: 細份,不夠熱,小籠包不用點,很厚皮,而且又穿了!!!甜品: 芒果布丁+紅豆桂花糕2 者都很硬,好似擺左好耐,難吃!!!最最最差的是服務! 黑口黑面,而且又冇禮貌,並且收野時倒左水係我朋友身上, 真可惡!!不會再去!!!
第一次去吃,以為好好味,點知係咁難吃!!!!

點了2 人套餐,$200 for 2 人.

冷盤: 口水難+ 雞絲粉皮
冷盤最好味, 口水雞好滑

主食: 細份,不夠熱,

小籠包不用點,很厚皮,而且又穿了!!!

甜品: 芒果布丁+紅豆桂花糕
2 者都很硬,好似擺左好耐,難吃!!!

不會再去!!!
2009-10-09
  • 口水雞
2009-09-06 50 views
新派中式菜肴確實令人可敬可謂,融入傳統中國各地烹調方法可見不是胡亂過關就可以輕易俘虜味蕾明銳的食客們!用心謙虛的去請教傳統中菜前輩師傅,也不乏亞洲和西式創意創新結合,實屬難得,可見功夫!"臥虎藏龍"的品味人生確實給我驚喜給我大飽眼福的機會,從新定位從新角度詮釋看待中式菜!二人套餐$300,頭盤-酸辣魷魚融入泰式風味,加上本地食材的鮮甜,酸辣可口刺激味蕾!第二道湯-佛跳場全中式煲制,雞腳瑤柱豬肉不令人不懷念home made嘅感覺.三菜鹵水豆腐幹,絕對的潮汕味,甜和咸融合一體,加上韓式包裝,一絕,o者鵝胸也是創意之選,法式煙熏做法,加上中式廣府式鐵板,鐵板熱氣沸騰,真係全晚的高潮!!四川雲吞更是膾炙人口,甜而微辣,美味難以形容!最後甜品楊汁甘露也係作為每天的美好end,雞尾酒杯內甜蜜甘濃,有芒果的繽紛濃密,也有柚子的甘香!真是拍案叫絕!!
2009-08-28 44 views
走fusion路線,中菜混合西,日菜的包裝,再加上「品味人生」這個名字,品味人生的市場定位應該有別於一般旺角的中菜館吧?平心而論,食物質素中上,自選私房菜(2-6人份量)本身的意念不俗,從前菜到甜品,如果緊守上菜次序的話,的確可給人高檔的感覺,可惜的是,上菜太亂同太快,失去了本身的原意。比較欣賞的主菜是芝士海鮮四方盒,方飽中間放滿海鮮,包括龍脷柳,蝦,魷魚酥,面頭再淋上一層芝士汁,方飽沾上芝士汁,Yummy!另外心意飯,燉海螺雞湯都不錯,老火足料!算是中西菜以外的一個選擇,可以一試!

另外心意飯,燉海螺雞湯都不錯,老火足料!

算是中西菜以外的一個選擇,可以一試!

2009-08-26
2009-08-16 38 views
今晚朋友生日飯聚,6個人到品味人生食晚飯。這是第一次去,環境較暗,但坐的位置幾舒服,而且椅子好特別,幾得意。食物方面,且看相片描述。我們是次坐在房裡面,有少少似坐在荒島,無人理,想找個侍應落單都難。真的要改善改善。
2009-08-15 12 views
為找食點心看了食評不錯,一向敢於嘗試,一於試;試。要去旺角食飯不易,對我來說這區較多人我怕多人迫的地方,幸好不用等位。又因為聽爸媽食過讚過好,於是約好放工和同事行去飲茶。涼伴雞絲粉皮:這道菜式竟在廣東茶樓供應,不過也不為奇,正所為香港是美食天堂。羅漢上素腸:這個餡料足,味道很好,爽口,特別之處是腸粉類可選醬汁。齒留蛋香馬拉糕:這個很清淡,甜度適中,就是沒有蛋黃奶黃香。品味蝦餃皇:這個皮很薄,似有兩隻半蝦作餡,蝦彈牙好味。還點選了皮蛋瘦肉粥,可是隻賣完了,唯有要豬骨粥,等了近半小時仍未有送來,查問之下原來是售賣完了,為何沒有侍應來告訴,要我們等了半小時後查問,侍應又要我們等一會兒後才答覆我們是賣完了,這點有欠服務。
為找食點心看了食評不錯,一向敢於嘗試,一於試;試。

又因為聽爸媽食過讚過好,於是約好放工和同事行去飲茶。

齒留蛋香馬拉糕:這個很清淡,甜度適中,就是沒有蛋黃奶黃香。

品味蝦餃皇:這個皮很薄,似有兩隻半蝦作餡,蝦彈牙好味。

上素腸粉
齒留蛋香馬拉糕
涼伴雞絲粉皮
蝦餃皇
2009-08-08
$45 (Lunch)
上素腸粉
2009-05-27 17 views
前排一行五個人到品味食飯,朋友吃過話好味!我當然要試下之後再寫下食評啦!用餐大概一個月前了,由於之前太忙沒時間寫,現在才說說感受。總括黎講,每樣野都唔會覺得質素差。一口排骨----糖醋味,但幾香幾惹味既!沙律手卷----幾得意既感覺,講唔上好食,但可以一試,要記住一黎就要食,要新鮮食。棒棒骨-----個汁本身味道都幾濃幾好味,有點似糖醋味,但佢同一口排骨既味道係一樣心意飯-----估唔到竟然大家都覺得佢好好食!我地有剩仲打包返屋企添!真係得!燒汁巨魷魚酥----呢個麻麻地,可以不試。蜜桃咕魯肉伴面包球----好鍾意個咕嚕肉汁,酸甜適中,個包拆出黎食都好惹味頭抽伴豆腐-----食唔出頭唔頭抽味,好普通既釀豆腐咁小棠菜(蒜蓉)-----清清地幾好味,唔覺油肉燥飯-----都冇乜特別意見,都係中規中舉糯米飯-----份量少少的,都幾好味啦小籠飽------麻麻地,始終唔可以同上海鋪比較,但唔難食。燉海螺雞湯-----足料,夠味!老火!就咁睇本身價錢都唔係平,但埋單位位一百蚊咋喎!咁多野食,抵啦!

一口排骨----糖醋味,但幾香幾惹味既!
燒汁巨魷魚酥----呢個麻麻地,可以不試。
頭抽伴豆腐-----食唔出頭唔頭抽味,好普通既釀豆腐咁
小棠菜(蒜蓉)-----清清地幾好味,唔覺油
肉燥飯-----都冇乜特別意見,都係中規中舉
糯米飯-----份量少少的,都幾好味啦
燉海螺雞湯-----足料,夠味!老火!

甜品也ok啦!
甜品也ok啦!
2009-05-20 11 views
考完 CE 同班同學飲早茶ha 喎抵食喎D 野又幾特別 又唔差食左 12 碟點心蝦餃 燒賣 蝦腸X2 牛肉 馬拉糕X2 春卷 鮮竹卷 叉燒飽 小籠飽 鳳爪仲有雞絲粉皮呀鮮竹卷有得揀上湯或者葡汁終於揀左葡汁初初以為會怪食落又幾夾喎gd叉燒飽有得揀就咁蒸同鐵板燒好馬拉糕有好香奶油味鳳爪好入味蝦餃 薄皮 多蝦 多汁小籠飽就厚皮左 D唔 recommend4 個人埋單 $176抵呀
考完 CE 同班同學飲早茶

早茶抵食
薄包皮嘅叉燒飽
大大隻蝦嘅蝦腸
2009-05-19
$44 (Breakfast)
鳳爪 幾入味
好香奶油味嘅馬拉糕
蝦餃 多蝦 多汁
燒賣
薄包皮嘅叉燒飽
大大隻蝦嘅蝦腸
  • 馬拉糕
2009-05-16 9 views
星期五, 所以同D同事去飲茶....可能呢間酒樓偏僻,所以唔係太多人....好快有位 鮮竹卷 幾好~可以上湯浸或者葡汁...入面係d鮮蝦...個皮都好脆...正灼菜心 : 菜心好老, 有渣小籠包 : 皮薄,多汁馬拉糕 : 有3件, 好鬆軟,甜度好岩我呢類唔鐘意甜的人粉果 : 都係又係超正,花生勁香口,多餡,足料燒賣 : 都幾足料, 餡料新鮮, 好味灼菜心 : 菜心好老, 有渣春卷,長長的,好特別~OK~但唔夠熱蘿蔔千絲酥:真係好唔抵喎,好細件.食落,係好多蘿蔔絲,好硬但冇蘿蔔味.金沙奶皇包:奶黃唔太香但口感可以食完所有o野後,侍應會問上齊未?要唔要甜品?送o既紅豆沙:唔係好甜,紅豆好味,不過多謝佢o地o既誠意全部點心都好精緻,即叫即整,但唔使等好耐所有枱都冇舖枱布,但佢o地放低食物都會好輕手,所以唔嘈.所有枱都冇舖枱布,但佢o地放低食物都會好輕手,所以唔嘈.D杯唔係好岩女仔用,太大上菜放低時會好好口咁話慢用見冇乜茶,蓋都未打開都即刻主動話幫我o地加水每食完一樣就即刻上前收碟侍應會黎埋單時慢慢座冇人"吹"你走

灼菜心 : 菜心好老, 有渣
小籠包 : 皮薄,多汁
馬拉糕 : 有3件, 好鬆軟,甜度好岩我呢類唔鐘意甜的人
粉果 : 都係又係超正,花生勁香口,多餡,足料
燒賣 : 都幾足料, 餡料新鮮, 好味
灼菜心 : 菜心好老, 有渣

春卷,長長的,好特別~OK~但唔夠熱
金沙奶皇包:奶黃唔太香但口感可以

食完所有o野後,侍應會問上齊未?要唔要甜品?送o既
紅豆沙:唔係好甜,紅豆好味,不過多謝佢o地o既誠意

全部點心都好精緻,即叫即整,但唔使等好耐

所有枱都冇舖枱布,但佢o地放低食物都會好輕手,所以唔嘈.

所有枱都冇舖枱布,但佢o地放低食物都會好輕手,所以唔嘈.
D杯唔係好岩女仔用,太大
上菜放低時會好好口咁話慢用
見冇乜茶,蓋都未打開都即刻主動話幫我o地加水
每食完一樣就即刻上前收碟
侍應會黎埋單時
慢慢座冇人"吹"你走
2009-05-15
  • 燒賣
(Non-member)
2009-05-10 8 views
應朋友要求去的~因為之前佢來過印象不錯~平日多數都是吃日本的東西~來點不一樣也不錯~太約7:45PM到,很多人,等都等約半小時,終於可以入去~大堂環境幾好,不過我們分到的是近廚房的位置~而且當時未執台非常的亂~收拾後也還好(餐具好似幾唔夠乾淨~)首個印象不太好~點餐了~因為可以點頭盤/湯/主菜/正餐/點心/甜品 (正確名稱不太記得)~點了1個2人餐+1個個人餐 (因為只有6人/4人/2人/個人~無3人的~)因為是share食所以點了以下的東西:2人餐 頭盤 - XO醬蘿蔔糕 (好吃,我覺得是因為xo醬好吃)/ 涼伴青瓜(是我喜歡的冷盤~)湯 - 燉雞湯 x 2 (又是因為喜歡飲湯的關係,而且有湯料又夠熱,好飲)主菜 - 翠玉瓜豬頸肉 (石鍋上很熱,好吃) / 紙包雞(雞翼) (太飽沒有吃,外觀ok~)正餐 - 肉燥飯 x 2 (一般)菜 - 冬菇絲煮節瓜 (一般)點心 - 小籠包 x 2 (不錯, 有湯汁~)甜品 - 水果杯 (是派的沒得選~是西瓜+罐頭菠蘿粒)1人餐頭盤 - 雞絲粉皮 (粉皮太硬, 雞絲不夠"絲"~)湯 - 燉雞湯 x 1主菜 - 茄子(唔記得個名)正餐 - 糯米飯
應朋友要求去的~因為之前佢來過印象不錯~
平日多數都是吃日本的東西~來點不一樣也不錯~

太約7:45PM到,很多人,等都等約半小時,終於可以入去~

大堂環境幾好,不過我們分到的是近廚房的位置~
首個印象不太好~

點餐了~
因為是share食所以點了以下的東西:

2人餐
頭盤 -
XO醬蘿蔔糕
(好吃,我覺得是因為xo醬好吃
涼伴青瓜
(是我喜歡的冷盤~
湯 -
主菜 -
翠玉瓜豬頸肉 (石鍋上很熱,好吃) /
紙包雞(雞翼) (太飽沒有吃,外觀ok~)
正餐 - 肉燥飯 x 2 (一般)
菜 - 冬菇絲煮節瓜 (一般)
點心 - 小籠包 x 2 (不錯, 有湯汁~)
甜品 - 水果杯 (是派的沒得選~是西瓜+罐頭菠蘿粒)
1人餐
頭盤 - 雞絲粉皮 (粉皮太硬, 雞絲不夠"絲"~)
湯 - 燉雞湯 x 1
主菜 - 茄子(唔記得個名)
正餐 - 糯米飯 x 1(太飽沒有吃,外觀ok~)
甜品 - 水果杯

2人餐($200)+1人餐($100)+茶芥+10% (約$365)

可能因為位置的關係我都可以看到上菜,總括的印象不太好,
不過一試無妨,坐大廳感覺應該會比較好吧~
餐具
xo醬蘿蔔糕
雞絲粉皮
翠玉瓜豬頸肉
茄子 (個汁有d似麻醬~)
2009-05-08
xo醬蘿蔔糕
翠玉瓜豬頸肉
2009-05-08 9 views
是晚朋友重聚~友人訂了這餐廳~而且仲非常抵的叫一個餐~是要預早訂的一圍用餐單~不過卻可以比我地以人頭計算~由於食物種類太多~不在此一一詳解~不過食物既質素係有保證的~分量亦夠~6男2女食7人份量都夠飽~而且這個餐是新鮮到街市買料的~另一圍想叫的時候因為太夜而沒法叫了~有這樣的環境質素~就可以享用酒席般的菜色~服務也很NICE~而且價錢相宜~實在推薦~
是晚朋友重聚~
友人訂了這餐廳~
而且仲非常抵的叫一個餐~
是要預早訂的一圍用餐單~
不過卻可以比我地以人頭計算~

由於食物種類太多~
不在此一一詳解~
不過食物既質素係有保證的~
分量亦夠~6男2女食7人份量都夠飽~
而且這個餐是新鮮到街市買料的~
另一圍想叫的時候因為太夜而沒法叫了~

有這樣的環境質素~
就可以享用酒席般的菜色~
服務也很NICE~
而且價錢相宜~
實在推薦~
超高椅背
器具優雅
2009-04-07
超高椅背
器具優雅
2009-04-23 2 views
已是第3次食, 在旺角算是易搵位.$100一位, 加一都係$110. 推介+$10 轉飲"佛跳牆", 好鮮味!! 內有冬菇, 雞腳, 乾瑤柱等. 其實個響螺湯都好飲 (不用加錢).好多碟餸, 同朋友食好熱鬧, d位都唔算迫, 但冷氣有少少凍.個甜品都有味, 可以選芒果布丁, 咖啡布丁或桂花紅豆布丁. waiter唔夠, 無咩人招呼.

甜品都有味, 可以選芒果布丁, 咖啡布丁或桂花紅豆布丁.

waiter唔夠, 無咩人招呼.
佛跳牆
2009-04-18
Celebration
Birthday
佛跳牆
2009-03-11 3 views
有meal 架喎,好似西餐咁食個流程?!? 我地2個人食左12樣野呀!頭盤泰式酸辣鳳爪好多地方都有得食既野, 不過我又覺得個味幾好喎, 唔會冇味又或太辣.品味創作中國手卷中國式的壽司?!?仲用個架上架~個外層唔脆,唔新鮮喇,料係栗米沙津,都幾清既feel既.餐湯南瓜鍋巴湯其實我唔係咁like南瓜的, 所以個湯好creamy 咁cover 左d味, 我幾like, 仲有個鍋巴花旗參燉雞友人覺得幾ok, 仲有幾多料.主菜酥盒一口牛伴法國紅酒汁個盒會食到好full, 其實冇咩紅酒汁味, 不過一口牛好軟, 個熟度幾好.在你面前表演,桑拿可滾肉(牛,燒汁)個鍋裡面有d好熱既石頭,即場咁放曬d料落去攪拌,焗左一陣就食得喇, 好得意,味道平平但加分了~菜精心.浸菜(冬瓜)(龍蝦湯)有個蔬菜食下,瓜都幾'林'下.主食金山亞伯撈飯好多細細既料,好細緻咁,d飯好似幾大粒?米蘭會意粉同其他食物有d唔match,幾重的味道.點心茶杯大醬皇炒手um...個皮硬了,個sauce d 味有黠怪怪的.甜品甜心杯-黑白咖啡糕好coffee milk味, 似食軟糖.楊枝金露唔係好甜.我覺得E度D chair 好得意, 有

有meal 架喎,
好似西餐咁食個流程?!?

我地2個人食左12樣野呀!
頭盤
泰式酸辣鳳爪
好多地方都有得食既野,
不過我又覺得個味幾好喎,
唔會冇味又或太辣.
品味創作中國手卷
中國式的壽司?!?
仲用個架上架~
個外層唔脆,唔新鮮喇,
料係栗米沙津,
都幾清既feel既.
餐湯
南瓜鍋巴湯
其實我唔係咁like南瓜的,
所以個湯好creamy 咁cover 左d味,
我幾like,
仲有個鍋巴
花旗參燉雞
友人覺得幾ok,
仲有幾多料.
主菜
酥盒一口牛伴法國紅酒汁
個盒會食到好full,
其實冇咩紅酒汁味,
不過一口牛好軟,
個熟度幾好.
在你面前表演,桑拿可滾肉(牛,燒汁)
個鍋裡面有d好熱既石頭,
即場咁放曬d料落去攪拌,
焗左一陣就食得喇,
好得意,
味道平平但加分了~

精心.浸菜(冬瓜)(龍蝦湯)
有個蔬菜食下,
瓜都幾'林'下.
主食
金山亞伯撈飯
好多細細既料,
好細緻咁,
d飯好似幾大粒?
米蘭會意粉
同其他食物有d唔match,
幾重的味道.
點心
茶杯大醬皇炒手
um...個皮硬了,
個sauce d 味有黠怪怪的.
甜品
甜心杯-黑白咖啡糕
好coffee milk味,
似食軟糖.
楊枝金露
唔係好甜.

我覺得E度D chair 好得意,
有好高既耳背,
d round table 就好似有左個private room 咁,
但其他既位就比較迫了,
上菜都ok快,
碟碟都細細碟咁,
2個人食個份量幾好,
同埋又可以試多d野!
2009-03-05
2009-03-06 367 views
星期五~一班ot完的同事~齊齊衝出公司~去旺角食嘢!!可惜~去到旺角~好多地方都排長龍~而我地揀左唔洗排的品味人生我地遲多廿分鐘~可以有7折(10點後有7折)過往經驗~3個人食2人餐都食唔晒~8個人食8個餐都係食唔晒今次6個人叫了4人份量結果~都係成枱嘢食~食唔晒~~哈哈呢一間~可以坐喺到~狂叫嘢食~嘢食好似唔停咁上枱咁~很滿足~而且佢d菜名好可愛"更上一層樓~我不是豆腐""在你面前表演~桑拿石滾肉"哈哈~而食物其實都唔差我喜歡的雞湯仲要賣晒~點了佢新的南瓜米通湯出奇地...唔令人討厭wo南瓜湯唔係個個鍾意但佢加了配當的忌廉~中和了~而炒菜居然又係出奇地好味~鳳爪亦好好味~主菜不是特別好味~但不差~一大班人~食下傾下~笑下~呢到係一個適合的地方~
星期五~一班ot完的同事~齊齊衝出公司~去旺角食嘢!!

我地遲多廿分鐘~可以有7折(10點後有7折)

過往經驗~3個人食2人餐都食唔晒~
8個人食8個餐都係食唔晒
今次6個人叫了4人份量

結果~都係成枱嘢食~食唔晒~~哈哈

呢一間~可以坐喺到~狂叫嘢食~嘢食好似唔停咁上枱咁~
很滿足~

而且佢d菜名好可愛
"更上一層樓~我不是豆腐"
"在你面前表演~桑拿石滾肉"
哈哈~

而食物其實都唔差
我喜歡的雞湯仲要賣晒~
點了佢新的南瓜米通湯
出奇地...唔令人討厭wo
南瓜湯唔係個個鍾意
但佢加了配當的忌廉~中和了~

而炒菜居然又係出奇地好味~
鳳爪亦好好味~
主菜不是特別好味~但不差~

一大班人~食下傾下~笑下~
呢到係一個適合的地方~
食不完的品味人生
令人冇咁反感的南瓜湯
2009-02-27
食不完的品味人生
令人冇咁反感的南瓜湯
星期日晚(15/2) 五個人試試呢度0既私房菜地點幾方便. 裝修都唔錯.唔使等位,但被安排坐0係收銀櫃檯隔離, 本人就唔係太鍾意.食物款式都幾多, 仲有套餐揀.要左個四人餐. 有D菜式名好騎呢, 咩"在你面前表演·桑拿石滾肉"...... 頭盤:雞絲粉皮, 泰式無骨鳳爪, 上海四喜烤夫, 中國沙律手卷雞絲粉皮 - 份量少,粉皮爽(乜係爽0既咩?總之同之前食開0既質地唔同),味道OK鳳爪 - 無試,無得評烤夫 - 即係麵筋之類(食齋實有果D),以為係凍,原來係熱食,甜甜地,味道麻麻地沙律手卷- 個筒係脆0既,有D生菜粟米咁,味道唔差盅湯:淮山燉嚮螺x3, 南瓜蝦仁配窩巴(好似咁上下)淮山燉嚮螺- 好味咩南瓜湯- 我覺得味道淡,唔覺有咩南瓜味,一般啦,但另一友人話好味點心:小籠包, 脆雲吞 小籠包- 幾好。有湯汁,皮唔厚 脆雲吞- 無食,唔知得唔得主菜:(1)在你面前表演·桑拿石滾肉(2)更上一層樓·這不是豆腐(3)士多啤利咕嚕骨伴麵包球(4)酥盒牛柳伴法式紅酒汁在你面前表演·桑拿石滾肉 (雞肉+沙茶汁)- 任選豬、牛、雞肉一款,及咖喱、黑椒、燒汁或沙茶汁一款- 放D肉放落個裝住熱辣石
星期日晚(15/2) 五個人試試呢度0既私房菜
地點幾方便. 裝修都唔錯.
唔使等位,但被安排坐0係收銀櫃檯隔離, 本人就唔係太鍾意.
食物款式都幾多, 仲有套餐揀.

鳳爪 - 無試,無得評
沙律手卷- 個筒係脆0既,有D生菜粟米咁,味道唔差

盅湯:淮山燉嚮螺x3, 南瓜蝦仁配窩巴(好似咁上下)
淮山燉嚮螺- 好味

點心:小籠包, 脆雲吞
小籠包- 幾好。有湯汁,皮唔厚
脆雲吞- 無食,唔知得唔得

主菜:
(1)在你面前表演·桑拿石滾肉
(2)更上一層樓·這不是豆腐
(3)士多啤利咕嚕骨伴麵包球
(4)酥盒牛柳伴法式紅酒汁
在你面前表演·桑拿石滾肉 (雞肉+沙茶汁)
- 任選豬、牛、雞肉一款,及咖喱、黑椒、燒汁或沙茶汁一款
- 放D肉放落個裝住熱辣石頭0既木桶度撈, 個待應好似唔係咁想撈,是但咁撈兩0下。又要搞咁多花神但D待應又唔願做,搵黎搞
- 味道都OK, 不過D雞肉實在好少
更上一層樓·這不是豆腐 - 眾人都話好食, 但我又唔係好覺喎, 一般啦, 應該係D類似玉子豆腐0既0野
士多啤利咕嚕骨伴麵包球 - 其實呢個幾好食, 好香士多啤利味, D骨細細粒, 我就只係食到肉, 食唔到有骨, 幾好. 但個麵包就韌左D, 唔係脆0既
酥盒牛柳伴法式紅酒汁 - 我食0個時已經凍左, 個酥盒唔夠酥, 但係味道OK

菜:香菇蝦米浸莧菜,蒜蓉西洋菜
香菇蝦米浸莧菜 - 清清地又幾好味喎
蒜蓉西洋菜 - 無試唔知

主食:茶杯糯米飯伴腊味粒x2, 星洲米, 茄汁唔知咩飯
茶杯糯米飯伴腊味粒 - 嘩, 好鹹! 大家都覺得係, 味道無乜特別
星洲米, 少少辣, 色水都夠, 唔會好似之前D食評講無色. 味道都OK
茄汁唔知咩飯 - 嘩, 難食!

甜品:芒果布丁x2, 杞子桂花糕, 咖啡糕
芒果布丁 - 無試
杞子桂花糕 - 試左少少, 無乜甜味, 好少桂花味
咖啡糕 - 有咖啡味,唔會太濃, 但質地"實"左D

服務無大家講得咁差。加茶收碟0個D都OK。
上菜就真係快左D,食唔切搞到D野食凍晒。
大家都食得好飽, 呢個價錢食以上0既份量, 算OK. 但食物一般, 唔好望會好好食
試一次無妨, 再試要諗0下先
酥盒牛柳伴法式紅酒汁