2021-09-11 793 views
今日突然想食燒味飯即時諗起去祺哥!下午茶時間好多人啱啱門口有位,之後仲有位婆婆搭枱坐我對面諗咗一陣叫咗個正價叉鵝飯!嘩等咗一陣個飯到咗都好快到!但啲筷子又好污糟有食物殘渣😵‍💫揀咗一輪先搵到乾淨嘅!好啦我開始食!我望一望啲鵝…啲鵝嘅質素真心極差!因為啲燒鵝完全冇肉嘅….我知$69一碟飯加杯凍奶茶都唔望有太高質素但都唔好啲鵝全部得骨同肥膏6舊燒鵝得一舊有少少肉🥲我夾咗2舊食😮‍💨除咗食到一口油就冇其他!之後其餘幾舊就冇食….好彩啲叉燒算正常!唔係得肥肉!差不多全瘦肉但又唔硬喎!算幾好食!不過我本身諗住食燒鵝先嚟呢度😢因為佢哋招牌菜係燒鵝但估唔到會咁差⋯⋯我心諗會唔會係我唔好彩咁啱我果碟燒鵝嗰位差!我望一望對面婆婆又係食燒鵝!啲燒鵝比我大舊,係啲骨大舊🤦🏻‍♂️都係得舊骨同肥膏…最後婆婆食咗兩啖就成碟冇食!我哋對望咗2秒再望下碟燒鵝,大家都知咩事….之後因為太多人入嚟食所以急急腳埋單走人!不過我諗我都唔會再食祺哥因為連招牌菜都做到咁食其他嘅燒味又唔洗一定去呢度!總之冇下次!