2022-03-20 2029 views
✿ 豚骨拉麵(濃湯) $78平時口味比較清淡既我食親丸京都會揀濃厚湯底 因為個豚骨湯底實在太濃郁順滑 又唔會太油膩🍜聽講係用咗日本同歐洲豬骨熬煮而成🍖叉燒都有3大片 微微炙燒過既叉燒特別香口 拉麵本身已經有一隻糖心蛋同荀🥚糖心蛋特別選用咗”曉” 呈橙紅色既蛋黃蛋味特別濃郁 熟度亦都啱啱好 呢個價錢有咁既質素性價比真係好高(⁎˃ᴗ˂⁎)另外 好多朋友都會推介食真·叉燒拉麵🍜碗拉麵既賣相好吸引 面頭舖滿咗大大片既叉燒 但我就覺得嗰款慢煮叉燒肉質比較似燒牛肉 我就比較鐘意食炙燒過既叉燒 所以都係比較推介濃湯豚骨拉麵~📍 麵屋丸京 葵芳興芳路188號地舖深水埗荔枝角道319號地舖荃灣昌泰街9號地舖牛頭角宜安街9號地舖屯門青菱徑6號富麗大廈地下D1號舖評分ʕ •̀ o •́ ʔ 👅味道:♥♥♥♥/5💸cp值:♥♥♥♥ /5🤟🏻回頭率:♥♥♥♥/5
✿ 豚骨拉麵(濃湯) $78

📍 麵屋丸京