2023-01-13
稿賞自己唔駛等嘅☺️早兩日見到有人介紹呢間餐廳 以意式海鮮為主打 即刻book咗枱💕一坐低店員就送上welcome drink🥂即champagne of the day 然後就指示我哋scan枱上嘅QR code 原來已經根據我哋選擇嘅set 提供menu💁🏻♂️最驚喜係電子菜單上顯示咗我哋嘅名 即刻有好warm嘅感覺❣️落單後店員就好大陣仗推車過黎 原來佢哋準備咗一系列嘅開胃菜 有20、25、30年嘅陳年黑醋 味道由淡到濃 享受陳醋玩弄喉嚨嘅感覺🤲🏻亦都有高級初榨橄欖油 味道甘香 另外仲有金箔魚子醬帶子刺身杯 鮮甜滋味😇👍🏻 Appetizer✅Brittany Blue Lobster Catalana✅Spanish Blue Fin Tuna Belly Tartare兩款前菜都係以碎切嘅方式呈現 龍蝦味道好powerful 清甜清爽 而吞拿魚他他油脂重 入口順滑🐟👍🏻Pasta✅ Spaghetti Tomato Red Prawn Mazara del Vallo✅ Rigatoni Pesto Pistacchio & Sicilian Red Prawns我哋兩個對紅蝦都
👍🏻 Appetizer
👍🏻Pasta
我哋兩個對紅蝦都情有獨鍾 前者用咗微辣嘅蕃茄醬調味 好惹味 蝦肉有被煎香過🤤而後者則是青醬 混入開心果 果仁味放大 蝦肉彈牙清甜🦐
👍🏻 Main
✅ Tuscany Seabass Salt-Baked
好有驚喜 被粗鹽覆蓋嘅鱸魚著住火咁推到去你面前🔥放心 店員會將鱸魚起骨、拆肉 先再serve 鹽焗味道滲透魚身 魚肉依然嫩滑🫶🏻
👍🏻 Side
✅ Home Made Mash Italian Potato
✅ Porcini Mushroom Sautéed in Fresh Butter
十分推薦佢哋嘅薯蓉 口感幼滑綿密 食落輕盈冇負擔👯♀️
👍🏻 Dessert Cart
✅ Dessert from our daily Complimentary Selection of Home Made Small Pastries
太多精緻甜點 真係有啲無從下手👻不過放心 最後都入晒我個肚入面 最鍾意佢哋嘅士多啤梨Panna Cotta🍓有士多啤梨蓉及果醬 味道好清新 搭配重果味Bagghiu dessert wine 完美ending
注意事項⚠️
- 環境舒適 燈光柔和 枱與枱之間距離足 私隱度高🫶🏻
- 餐廳位於蘇豪區 門口用咗墨綠色 走低調路線 需要仔細留意一下💚