2024-03-25
呢間餐廳真係神奇嘅存在,我印象中疫情之前食過一次,估唔到經歷疫情之後,飲食業叫苦連天之際,佢仍然屹立不倒,當日我去食嘅時候,餐廳都keep住有客。我個人認為呢個就係認清市場定位嘅好示範,餐廳主打嘅就係一個性價比,晚市200蚊有找全包,有曬燒肉、刺身、壽司、點心、熱盤、一人火鍋、內地好興嘅冰粉、啤酒燒酒任飲。我都可以話除咗呢間,都好難揾到另一間做到咁(韓X燒都係,不過聽聞好似係同一個老闆,哈哈)。燒肉主要都係腌製凍肉為主,但款式唔少,任攞唔嬲,刺身竟然有赤蝦,雖然每次限量攞,但人唔多嘅時候可以問服務員一次過攞多隻。味道方面對得住價錢,基本上都幾似去BBQ場咁,個分別只係呢度用鐵板煎香而BBQ場係用火燒,刺身就個人推薦赤蝦,都幾大隻有蝦味。多款啤酒任飲,如果想放工啤啤佢嘅,又同時想食下肉醫肚,講真呢度都可以考慮。總結都係嗰句,餐廳定位好鮮明,呢度唔係主打食到有幾premium,而係主打包羅萬有,一次過滿足曬全部需要,飲下啤酒燒下野食又唔洗擔心價錢嘅好地方。