今日去咗近期好有人氣嘅Outdark食晚飯。佢哋真係好有人氣,今日只係平日,但全場爆滿不特只,仲有一條長長嘅人龍等緊。好彩我一早有訂到位,而又準時到達,所以一到步店員就安排我哋入座喇。主菜未嚟之前,先食個小食蕃薯芝士條。芝士勁豐富、加埋內餡嘅蕃薯,甜甜哋,好好味。蕃薯芝士條可以做到拉絲,但可能有蕃薯嘅關係,拉得唔係好長。主菜嘅芝士炒雞,除咗有雞髀肉塊同年糕,仲有蛋卷、水牛車打芝士、香炒泡菜、菠蘿粒同埋紫菜飯。店員會等個煲煲熱燒熱之後,替食客將粟米芝士、雞髀肉塊同年糕拌勻。雞髀肉嫩滑彈牙,少少甜、少少辣,再加上水牛車打芝士,非常之惹味。醬汁同年糕亦都非常之夾。配埋旁邊嘅泡菜、菠蘿粒同埋紫菜飯,食到飽一飽,超滿足。

Blue  Lemon
Blueberry  Smoothie