好耐之前生日試過呢間餐廳,呢度嘅食材不嬲都好高質,和牛同生蠔都好新鮮,而且價錢又唔貴。最近餐廳做緊開業兩週年優惠,有半任食嘅生蠔和牛盛宴,咁就一於約朋友嚟試吓啦。呢個黑松露和牛他他真係非常出色,佢嘅黑松露味好夠,而且和牛非常新鮮,兩樣嘢夾埋真係好開胃呀。今日嘅海鮮拼盤係龍蝦,龍蝦非常大隻,而且食落好新鮮,唔使點任何醬汁都好有鮮味。最近好興和牛漢堡,我認為呢度嘅炭燒黑松露和牛漢堡,仲好食過最近日本新開黎香港嗰間啊。佢嘅漢堡厚薄適中,而且入面唔會有好多肥肉,非常香口好送飯。今晚嘅重頭戲就係呢鹿兒島A5黑毛和牛,佢一上枱已經忍唔住影相啦。因為佢嘅肥瘦適中,啲雪花紋非常靚,而且食落入口即溶,牛味都好足夠,仲好食過喺日本食啊。最重要嘅係呢度可以任食生蠔,不過我覺得佢其他食物已經更加高質,而且食其他食物已經飽飽地啦,今次食得唔夠生蠔,所以已經約定咗朋友下次再一齊嚟任食過。呢間餐廳食材質素非常好,而且價錢又唔貴,而且Staff嘅服務態度都好好,啱晒一大班朋友坐喺度食飯飲酒傾吓偈。

• 黑松露和牛他他
  • 鹿兒島A5黑毛和牛