2023-12-31
話說同朋友們係銅鑼灣食完個lunch,沿海旁行下行下不經不覺就行到去會展站,最近又重投左手搖飲品嘅懷抱之中既我🥤離遠喺天橋位就見到有手搖店😍就9秒9衝左過去🏃🏻♀️~就係咁,意外發現咗一杯榮登左我近期心目中最好飲嘅手搖飲品之一❤️就係茶星人呢杯🥥火龍燕窩撞椰奶🥛🥹係超!級!有驚喜🥰-🥥火龍燕窩撞椰奶(500ml)/ $48 呢杯以火龍果,燕窩同埋椰奶mix既組合出嚟嘅口味原來係咁令人驚艷㗎❗️火龍果嘅微甜加上燕窩嘅咬口同埋仲有淡淡嘅椰奶香~順滑嘅口感,加上很美的紫紅色漸層💜🩷係一款色彩繽紛且令人驚艷嘅手搖飲品🥰如果想飲一杯口感輕盈滑順呢一杯一定要試試!個人近期最愛這一杯❤️不愧係茶星人其中一款王牌之一-🥭楊枝甘露(500ml) / $40鍾意食芒果嘅人點會少得楊枝甘露🤤濃郁嘅椰香帶點微酸配上粒粒芒果肉同埋柚子肉,口感豐富而又酸爽~飲上一口會令人心情愉悅der☺️如果想飲輕盈啲可以揀水果茶類~-🍯蜂蜜紅柚四季春 (700ml) / $33 推薦這杯!酸酸的又帶點茶香很解渴-🍊水果大爆炸 (700ml) / $35呢杯都唔錯,正常的水果茶~清新解渴之選茶星人其實仲有好多不同種類嘅飲品,例如仲有梳打
-🥥火龍燕窩撞椰奶(500ml)/ $48
-🥭楊枝甘露(500ml) / $40
如果想飲輕盈啲可以揀水果茶類~
-🍯蜂蜜紅柚四季春 (700ml) / $33
推薦這杯!酸酸的又帶點茶香很解渴
-🍊水果大爆炸 (700ml) / $35
呢杯都唔錯,正常的水果茶~清新解渴之選
茶星人其實仲有好多不同種類嘅飲品,例如仲有梳打類🫧芝士奶蓋類🧀爆打檸檬系列🍋等等無論想追求甜蜜濃郁嘅口味或者清新口感既飲品都有好多嘅選擇👍🏻