2023-10-20 242 views
今日午餐去咗觀塘,同朋友搵地方食嘢,第一時間就諗起極尚大瀛喜日本料理,任飲任食,可以坐足三個鐘,同朋友食飯傾偈一流餐廳位於觀塘道414號亞太中心5樓全層,由觀塘港鐵站A2出口行過去, 2分鐘就到,非常方便今次佢哋有新菜單,就係貓山王炸榴槤同埋極品金枕頭榴槤燒,簡直係榴槤愛好者嘅喜訊貓山王炸榴槤、極品金枕頭榴槤燒,榴槤味本身已經好香,在燒一燒,簡直香氣四溢,朋友唔食榴槤,唯有我點嚟自己食法式紅酒藍莓鵝肝,呢個都係新菜單,第一次見到,朋友好鍾意食鵝肝,終於可以食到,鵝肝獨特嘅口感,加埋特式嘅醬汁,再配合爽脆嘅蘋果,一流蒜蓉珍寶燒扇貝,必食之選,海鮮嘅鮮味配合蒜蓉味,好甜好鮮味壽喜燒牛肉鍋,每次嚟都要試吓,喺咁多種鍋物當中,呢個真係最出色,簡直可以話係招牌菜當然唔少得飲品櫃,飲品任飲,現場仲有清酒梅酒可以選擇,甜品都係任食

蒜蓉珍寶燒扇貝,必食之選,海鮮嘅鮮味配合蒜蓉味,好甜好鮮味