2019-08-18 101 views
前幾日先同朋友食完,今日又食喇😂因為食完個榴槤雪山甘露之後,搞到我日思夜想😂個人黎講真係覺得哩個榴槤雪山甘露好值得推介👍但呢個甜品一定要跟住步驟去食,一但你食左果三嚿靈魂嘅榴槤肉先,就嘥哂喇!因為榴槤肉真係超級濃郁,食左佢先,咁個榴槤雪花冰就會變左好淡,所以一定要由雪花冰開始食,將榴槤肉留到最尾👍👍👍榴槤腸粉又係一個榴槤迷必嗌嘅甜品😍白色的腸粉皮用左蒟蒻去做,煙煙韌韌配埋稔香的榴槤肉(多到滿出黎吖😍)同香滑嘅 cream。最後再配上用榴蓮肉做嘅汁,夢幻嘅配搭,要推介👍桑寄生蓮子雞蛋糖水加桃膠雞蛋都變埋糖水嘅顏色,好入味,唔似出面白烚完你要先加入去👍好足料,好多紅棗同蓮子,仲有好多我鍾意嘅桃膠吖😍不過中式糖水我就覺得偏甜左啲啲咁多喇。總括黎講:唔好講咁多,榴槤迷一定要試😍😍

個人黎講真係覺得哩個榴槤雪山甘露好值得推介👍

榴槤腸粉
又係一個榴槤迷必嗌嘅甜品😍

桑寄生蓮子雞蛋糖水加桃膠

總括黎講:唔好講咁多,榴槤迷一定要試😍😍