2019-01-19
今日喺附近睇完醫生,打算到附近食午餐,行下行下就見到味道樂😀之前係尖沙咀既時候已經想食,但因為要等位所以就無食到,估唔到長沙灣都有分店!假日一點半左右仍有好多位,一於食個日式午餐! 店內裝修多以木質顏色為主,而且牆壁架上放置左好多日本酒和同埋有好多燈籠吊飾,居酒屋風味好濃厚💕餐廳亦有設置留言板,好親民既感覺🤣🍣《成田醬照燒鰻魚飯卷 》$78 / 6 件呢個格有六件鰻魚壽司真係好驚喜!比我想像中多,份量都好大!🤩鰻魚好大片,係壽司飯既兩倍!入口好軟稔,無細骨,燒得好香唔乾身👍🏻🍚《黑松露和牛炒飯》$58 碗炒飯雖然用佢碗上,但係裝到好高,壓得較實,可見份量同樣夠多,但就好難‘筆’,跌到周圍都係🙈因為黑松露比較貴,所以一般餐廳都盡量比少啲,不過呢碗飯黑松露味道十分濃郁,食完之後個口仲一大陣黑松露味🤣鍾意食黑松露嘅人嗌呢個炒飯一定唔會失望😆因為黑松露夠多,所以整碗飯都好香好好味,而且每一啖都食到和牛粒,仲有好多蝦乾,CP值好高👍🏻🍚《海膽三文魚籽甜蝦蓉丼》$128份量又係好多,好大方❤️朋友話除左三文魚籽咸左少少之外,其他都好好味。甜蝦蓉唔係人工既甜,係真係食到真正既鮮甜👍🏻而底底既飯
🍣《成田醬照燒鰻魚飯卷 》$78 / 6 件
黑松露和牛炒飯
🍚《黑松露和牛炒飯》$58 碗
🍚《海膽三文魚籽甜蝦蓉丼》$128
份量又係好多,好大方❤️朋友話除左三文魚籽咸左少少之外,其他都好好味。甜蝦蓉唔係人工既甜,係真係食到真正既鮮甜👍🏻而底底既飯係壽司飯,入口更軟綿👍🏻
其實大餐牌入面有好多嘢食,除咗刺身壽司之外,仲有好多串燒,好似都唔錯😋下次要黎試試其他野先😍