2022-02-11
年初五接完財神,趁假期出嚟旺角逛街,行經百老匯戲院旁邊有間樓上咖啡店☕️網上都有介紹,店內環境高雅,通透室外玻璃座位更覺舒適😌😌任何一款自選意粉🍝意大利飯或者肉類+$48可以升級為套餐(包括餐湯甜品飲品)黑蒜意大利飯配煎北海道刺身帶子$138本來係墨汁意粉但今天改Menu黑蒜味都唔錯,蟹子,豆苗,蘆筍不同口感,再配上香煎北海道帶子粒粒圓大飽滿,肉質柔軟,鮮味濃郁!黑蒜油香氣獨特誘人,risotto咬下煙靭,口感軟滑creamy,滋味滿分💯蒜香辣椒蜆肉意大利粉配軟殼蟹$138原隻炸軟殻蟹,啖啖肉,金黃香脆,鮮嫩蜆肉,配合蒜蓉辣椒 炒意大利粉,辣辣哋好開胃😍😍餐湯:櫻花濃蝦湯,飲落好creamy又濃郁,每啖都🈶️櫻花蝦碎粒😋😋跟餐甜品🍮我哋揀咗分別抹茶及柚子味日式芝士蛋糕,濃郁綿蜜芝士配合不同味道,好好味😋😋跟餐Iced Americano 帶點酸味咖啡香,冰凍可口😋
黑蒜意大利飯配煎北海道刺身帶子$138
蒜香辣椒蜆肉意大利粉配軟殼蟹$138
跟餐甜品🍮
跟餐Iced Americano
帶點酸味咖啡香,冰凍可口😋