2022-08-11 486 views
約了朋友在旺角逛逛,所以也在旺角吃午餐吧,朋友提議試試R.I.M.K這家樓上cafe,cafe的位置都容易找到。幸好朋友有提早訂位,店內人客滿滿。獲安排坐梳化位,座位稍為寬闊一點。供應的食物款式足夠,點主食加$48可升級成套餐,包括迷你櫻花濃蝦湯﹑是日精選甜品及餐飲,點選特飲需額外加錢。迷你櫻花濃蝦湯,雖說是迷你,但份量都幾足!湯的濃稠度恰好,用料足,每一口都嚐到碎蝦肉,蝦的香氣滿溢。蟹肉蟹子明太子扁意粉,醬汁濃稠creamy,包裹著每條意粉。蟹肉份量雖不多,但有爽脆的蟹子及鮮香的明太子,配紫菜絲,口感豐富。 扁意粉質感爽滑,加上忌廉醬汁的奶香,share食就不覺膩滯。黑蒜油意大利飯配煎北海道刺身帶子,帶子大隻又厚身,略煎後質感仍保持軟嫩。另外還有蘆筍﹑蟹子及芽菜,配料充足。意大利飯粒粒飽滿,濕潤度恰好。意大利飯的醬汁配黑蒜油,香得來又不油膩,幾好食~~蒜香辣椒蜆肉意大利粉配軟殼蟹,用石鍋盛載,保持熱度。軟殼蟹的size算大隻,炸得外脆內軟。蜆肉份量足夠,size也不會太細隻,有咬口。意粉蒜香味充足,微微的辣,好惹味。小食選了避風塘薯條,薯條用粗薯炸成,熱焫焫脆口又不油膩。避風塘口味,

迷你櫻花濃蝦湯

蟹肉蟹子明太子扁意粉
黑蒜油意大利飯配煎北海道刺身帶子
避風塘薯條
小食選了避風塘薯條,薯條用粗薯炸成,熱焫焫脆口又不油膩。避風塘口味,辣度足又夠惹味,令人吃過不停!
柚子芝士蛋糕﹑原味芝士蛋糕﹑Tiramisu
跟餐的甜品有3款不同口味的蛋糕,分別是柚子芝士蛋糕﹑原味芝士蛋糕﹑Tiramisu,3款蛋糕都不會太過甜膩,當中以柚子芝士蛋糕最好吃,柚子味道清香,食完豐富的一餐後,能令味蕾清新一點。
青檸檸檬梳打
飲品的質素亦不錯,青檸檸檬梳打,兩個青檸加三片檸檬,味道十分清新,令人暑氣全消。

荔枝蜜桃茶
荔枝蜜桃茶,荔枝與蜜桃夠甜,茶底夠味,不用加入糖漿已香甜十足。

雙重抹茶雪糕拿鐵

雪糕朱古力

雙重抹茶雪糕拿鐵及雪糕朱古力,抹茶拿鐵及朱古力味道香濃,配上雪糕球,是額外的甜品

由小食﹑主食,以至甜品及飲品,盡見食物質素之高,值得再光顧啊!4人來吃已經少叫一份主食,但大家都飽到捧著肚子離開啊!!
2022-05-22
$190 (Lunch)
迷你櫻花濃蝦湯
黑蒜油意大利飯配煎北海道刺身帶子
雙重抹茶雪糕拿鐵
雪糕朱古力
2022-08-10 82 views
在旺角鬧市揾到一間可以安靜舒適坐低,在二樓望住窗外街上人來人往嘅café。環境好適合三五知己,名副其實既隱世cafe主食加$48升級套餐可享有迷你櫻花蝦濃湯套餐包括是日精選及餐飲,另加$15亦可轉為花茶以外的其他特飲。櫻花蝦濃湯濃蝦味道香濃,食到櫻花蝦碎片,令海鮮味更突出,更加惹味,唔係度度都有得飲蒜香辣椒蜆肉意大利粉配軟殼蟹軟殼蟹幾大隻,口感都唔錯,脆脆地,入面仲有蟹黃,意粉份量都多,如果係一個人食都足以夠飽,味道好香蒜味,有啲黑椒,有啲蜆肉仔配料,蜆肉仔都多,賣相以及味道都好吸引嘅主菜,再加上用石頭盛器意粉質感煙韌微硬恰到好處,加入大量蒜頭果然蒜香濃烈,略帶辛辣相當惹味,蜆肉份量充足之餘更用上原隻軟殼蟹,炸得乾爽而且外脆內軟。西西里大蝦辣蕃茄汁意大利粉以蕃茄及辣椒混合,味道 醒神,以茄蓉,蒜蓉,辣椒碎及香料等做成醬汁。然後搭配爽口彈牙、還帶有清甜味道的大大粒蝦,車厘茄。整體的口感和味道清爽,不會太辣柚子芝士蛋糕柚子芝士蛋糕頂層抹上柚子蜜,入口先是清新酸甜的柚子香味,中間有小粒柚皮。味道平衡不會太膩,有柚子香,感覺清新。另外一款係普通芝士蛋糕,香濃嘅芝士味,估唔到呢度嘅甜品都做得唔錯

主食加$48升級套餐可享有迷你櫻花蝦濃湯

櫻花蝦濃湯

蒜香辣椒蜆肉意大利粉配軟殼蟹

賣相以及味道都好吸引嘅主菜,再加上用石頭盛器

西西里大蝦辣蕃茄汁意大利粉

然後搭配爽口彈牙、
還帶有清甜味道的大大粒蝦,車厘茄。

整體的口感和味道清爽,不會太辣

柚子芝士蛋糕

2022-07-24 58 views
🔸蟹肉蟹子明太子扁意粉🍝 $128 7/10😻明太子控必食‼️醬汁好creamy🤤每條意粉都掛上✨海量!明太子!同蟹籽!😆 口感豐富👍🏻🥺蟹肉份量唔算多 建議share食會冇咁膩~🔸黑蒜油意大利飯配煎北海道刺身帶子 $138 7/10Sauce好香好好食😋creamy得嚟唔油膩飯粒軟硬適中 有足足3️⃣隻香煎帶子仲有一堆蟹籽同埋蘆筍😚🔸(+$48) 迷你櫻花濃蝦湯🥣+是日精選甜品🍰+餐飲一杯🌸櫻花龍蝦湯香濃 食到一粒粒嘅櫻花蝦~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~🤤食物:🤤🤤🤤🪞環境:🪞🪞🪞🕴🏻服務:🕴🏻🕴🏻🕴🏻🔙回頭草: ☘️☘️☘️抵食👻:👻👻👻10% service charge: ✔️
🔸蟹肉蟹子明太子扁意粉🍝 $128 7/10
😻明太子控必食‼️
醬汁好creamy🤤
每條意粉都掛上✨海量!明太子!同蟹籽!😆 口感豐富👍🏻
🥺蟹肉份量唔算多
建議share食會冇咁膩~

🔸黑蒜油意大利飯配煎北海道刺身帶子 $138 7/10

10% service charge: ✔️

Type of Meal
Lunch
2022-07-18 251 views
有一晚上咗嚟呢間Cafe度食嘢,舖頭細細,但係嘢食嘅味道拍得住五星級酒店,叫咗兩個主菜-蒜香辣椒蜆肉意大利粉配軟殼蟹同埋黑松露野菌意大利飯,先講吓個意粉先,嚟到賣相非常之出色,擺盤好靚,做到好立體,軟殼蟹唔細隻,口感都唔錯,因為都有啲肉地,意粉份量都唔算少,如果係一個人食都足以夠飽,味道好香蒜味,有啲黑椒,有啲蜆肉仔配料,蜆肉仔都多,下一個無論賣相以及味道都唔差嘅主菜,再加上用石頭盛器,能夠可以保持意大利麵嘅溫度,因為好多時食食吓會好快凍就唔好食,但係呢度嘅就用咗能夠keep溫度嘅石頭盛器去裝,細心為做得好好👍👍👍另外黑松露野菌意大利飯,好香黑松露味,野菌配料亦都好足夠,意大利飯唔會煮得太軟,飯都算叫做粒粒分明,味道亦都好足夠,😍然後就叫咗個小食-脆炸無激素雞翼配香辣蛋黃醬,雞翼用咗無激素雞翼,其實我食唔出有啲咩分別,可能比較健康,炸粉唔會好多,能夠做到表層薄薄脆口,內裏軟滑Juice,至於香辣蛋黃醬個人認為冇乜辣味,但整體呢款小食唔差,賣相都唔錯,真係值得推介👍👍👍飲品我哋就叫咗一杯菠蘿柚子梳打同埋一杯荔枝蜜桃茶,兩杯都非常足料,要菠蘿柚子嘅有菠蘿柚子,要蜜桃荔枝嘅有蜜桃荔枝,仲有加咗椰果喺裏面,水果真係唔少,味道亦都好好,唔會太甜亦都唔會似溝咗水咁淡,整體呢間Cafe食物都算高質,但係價錢唔算太貴,誠意推介👍👍👍👍

2022-07-12
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$200 (Dinner)
旺角嘅樓上Cafe款式多多👀呢間位於百老滙戲院旁邊嘅「R.I.M.K.」💫環境舒適寫意🌿設計屬輕工業風🪵以$1蛋糕放題打響名堂🍰甜品控絕不能錯過呢💙🔸蒜蓉牛油酒煮蜆($88)份量相當有驚喜😍蜆肉鮮甜入味✨每啖都品嚐到香濃嘅牛油蒜蓉味🧈再配搭一股幽幽嘅酒香🍾味道層次瞬間提升💁🏻‍♀️🔸黑蒜油意大利飯配煎北海道刺身帶子($138)➰升級套餐優惠(+$48)🌟迷你櫻花濃蝦湯+是日精選甜品+餐飲一杯蝦湯濃稠順滑🥣每啖都品嘗到細碎嘅櫻花蝦乾🦐再加入少量香草調味🍀更能襯托出櫻花蝦嘅鹹鮮味😽相當高質嘅餐湯🙌🏻香煎北海道帶子鮮甜飽滿🥳帶有微微焦香🔥意大利飯煙韌軟滑🍚creamy而不膩👍🏻以鹹香蟹籽同爽脆蘆筍作伴碟🙆🏻‍♀️令口感更為豐富🎀最後配上帶有獨特香氣嘅黑蒜油😗絕對係味蕾一大享受💟🔸蒜香辣椒蜆肉意大利粉配軟殼蟹($138)➰升級套餐優惠(+$48)🌟迷你櫻花濃蝦湯+是日精選甜品+餐飲一杯以石鍋盛上嘅炒意粉🍝賣相相當吸引🤘🏻入口富濃郁蒜香且帶微辣🌶香口又惹味😼原隻軟殼蟹炸得金黃酥脆🦀蜆肉份量亦令人滿意😎誠意推薦💥🔸雪糕格仔餅($38)相當有驚喜嘅甜品🤩格仔餅即叫即製蛋香十足🧇外層香脆可口💋內裏鬆軟無比

🔸蒜蓉牛油酒煮蜆($88)
🔸黑蒜油意大利飯配煎北海道刺身帶子($138)
➰升級套餐優惠(+$48)
🌟迷你櫻花濃蝦湯+是日精選甜品+餐飲一杯

🔸蒜香辣椒蜆肉意大利粉配軟殼蟹($138)
➰升級套餐優惠(+$48)
🌟迷你櫻花濃蝦湯+是日精選甜品+餐飲一杯

🔸雪糕格仔餅($38)
相當有驚喜嘅甜品🤩格仔餅即叫即製蛋香十足🧇外層香脆可口💋內裏鬆軟無比✅配搭綿密細滑嘅朱古力同雲尼拿雪糕🍦令人充滿甜蜜又幸福嘅感覺❣️

🔹雪糕朱古力(特飲+$15)
朱古力香濃重奶味🍫上面係大大球軟滑綿密嘅朱古力雪糕🍨炎炎夏日飲份外透心涼🧊

🔹荔枝蜜桃茶(特飲+$15)
飲品以爽脆荔枝配搭甜潤蜜桃🍑滿有果香味😋再用幾片檸檬增添清新口感🍋消暑解渴最適合不過👏🏻
2022-07-14 17 views
omelette risotto w Japanese grilled eelthe eel was flavourful w that sweet caramelised sauce and the texture was just right. the eggs were super fluffy and I love how they made it a bit more fusion w the creamy risotto inside, which surprisingly went really well w the eel and eggs!clam spaghetti aglio e olio w soft shell crabthe spaghetti was al dente and the soft shell crab was crispy!we also had:- sakura prawn soup- pinapple yuzu soda & matcha latte - the soda was refreshing but the matcha lat
omelette risotto with unagi

we also had:
- sakura prawn soup
- pinapple yuzu soda & matcha latte - the soda was refreshing but the matcha latte was slightly disappointing; the matcha flavour was strong but there were still lumps of matcha powder in it

taste: 7.5/10
value: 7.5/10 (for lunch set)
💸 $158hkd (eel); $138hkd (soft shell crab) - lunch set including soup and drink
$150 (Lunch)
omelette risotto with unagi
  • clam aglio e olio with soft shell crab
2022-07-14 36 views
今日同朋友嚟到旺角,收左工想食餐飯,又想輕輕鬆鬆坐低傾吓計,就搵咗呢間類似Cafe嘅餐廳~ 裝修有心思,擺左好蟹植物,感覺幾舒適。仲有窗台位,可以一路食,一路望住街景,幾寫意(^-^)主菜非常吸引😍 打頭陣係「招牌名古屋蒲燒鰻魚蛋包意大利飯」$158🐟賣相好吸睛,大大碟。一整條蒲燒鰻魚,食落去嫩滑,無骨易咬,熱辣辣又juicy。最欣賞係個飯底,用左意大利飯,加埋芝士一齊煮,食落更有口感,有別於其他嘅cafe☺️「蒜香辣椒蜆肉意大利粉配炸軟殼蟹」$138🦀用左熱石鍋上,又靚又有誠意,可以保持住意粉嘅溫度🤣 金黃色既軟殼蟹炸至外脆內軟,夠蟹味。意粉炒得乾身,帶有微辣味,刺激食慾,好開胃,令人一啖接一啖,好快就食哂😝「香草蜜糖無激素雞翼」$58🍗雞翼有5隻,份量都夠。煎至外皮香脆,用左無激素雞翼更加健康😌。

「蒜香辣椒蜆肉意大利粉配炸軟殼蟹」$138🦀

「香草蜜糖無激素雞翼」$58🍗

Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$200 (Dinner)
  • 蒜香辣椒蜆肉意大利粉配軟殼蟹
2022-07-13 17 views
冬陰功燴智利藍青口 $98蒜蓉牛油酒煮蜆 $88避風塘薯條 $58黑蒜油意大利飯配煎北海道刺身帶子 $138+$48轉套餐(迷你櫻花濃蝦湯+抹茶芝士蛋糕+餐飲)+$15轉特飲位於旺角嘅呢一間cafe,坐落於繁囂嘅社區卻擁有寧靜的一面,餐廳裝修美觀設有打卡位,今次嚟到淨係叫咗一個套餐,其他都係小食,好可惜要惠顧兩個套餐先可以加一蚊任食甜品😖 相比起主食,今次嘅小食反而更加令人滿意,特別係避風塘薯條,簡直係必點! !薯條採用粗薯,食落有薯味而且辣辣哋非常惹味😍食到停唔到口,超正!!另外牛油酒煮蜆嘅牛油味同蒜蓉味都好香濃,反而冬陰功青口味道太重,咸咗啲,這個有點小失望。然後套餐,餐湯飲落並非自己熬製,同樣偏鹹,意大利飯的帶子好食,飯的質感煙靭呈半熟狀態,配上忌廉蘑菇汁味道也不錯。甜品味道中規中矩,特飲的檸檬和青檸都很足料,青檸足足有兩個咁多,檸檬都有三大片,實在係消暑良品🤭
冬陰功燴智利藍青口 $98
蒜蓉牛油酒煮蜆 $88
避風塘薯條 $58
黑蒜油意大利飯配煎北海道刺身帶子 $138
+$48轉套餐(迷你櫻花濃蝦湯+抹茶芝士蛋糕+餐飲)
+$15轉特飲
早前係旺角收工,順便去了附近RIMK食野。主菜加$48,可享有迷你櫻花濃蝦湯,是日精選品和餐飲一杯,另加$15可轉其他特(花茶除外)。最吸引的地方,揀左套餐後,可以加$1轉蛋糕放題,一共有8款蛋糕選擇。1.木糠布甸2.白桃乳酪杯3.芒果卷蛋4.綠茶卷蛋5.柚子芝士蛋糕6.原味芝士蛋糕7.綠茶歌劇院8.焦糖咖啡慕絲蛋糕我一見到招牌名古屋蒲燒鰻魚蛋包意大利飯"Omelette" risotto w/ Japanese style grilled eel 就啱晒我。因為意大利飯和蛋白飯我也鍾意,這款式二合為一,真是最好不過。櫻花濃蝦湯Sakura Prawn Soup入口有濃濃蝦的味道。意大利飯賣相精緻,而且份量也不少。鰻魚不但大條,仲幾肥美,口感不錯。而意大利飯軟硬適中,再加上夠滑身的蛋,雙重口感。食完這個飯,好有滿足感。飲品點了Mocha。甜度適中,拉花也靚。甜品時間到,由於幾飽下,我就試了木糠布甸,白桃乳酪杯和焦糖咖啡慕絲蛋糕。當中最愛焦糖咖啡慕絲蛋糕,入口感受到香滑的慕絲,仲帶有焦糖咖啡味道,啱晒我。
早前係旺角收工,順便去了附近RIMK食野。

1.木糠布甸
6.原味芝士蛋糕
7.綠茶歌劇院
8.焦糖咖啡慕絲蛋糕

櫻花濃蝦湯Sakura Prawn Soup

入口有濃濃蝦的味道。

意大利飯賣相精緻,而且份量也不少。

鰻魚不但大條,仲幾肥美,口感不錯。

而意大利飯軟硬適中,再加上夠滑身的蛋,雙重口感。

食完這個飯,好有滿足感。

飲品點了Mocha。

甜度適中,拉花也靚。

2022-07-11 19 views
📍位於昌記大廈2樓樓上鋪嘅隱世cafe ‘R.I.M.K’,餐廳環境悉心佈置,,牆壁以「磚」作設計,牆上掛上簡單精美嘅畫作裝飾,周遭亦有擺放乾花、綠色植物盆栽🪴,簡約大氣並適合打卡之用。此外,餐廳細小的骰,座位不多,但仍有近窗吧枱,以及2-8人不等嘅座位安排。值得一提嘅係,店員服務耐心有禮貌👍🏻。餐廳設有獨立洗手間,內裡尚算乾淨企理。🔴招牌名古屋蒲燒鰻魚蛋包意大利飯 $158➡️原條鰻魚擺放喺蛋包飯上面,份量大條亦足夠吸睛。蒲燒汁同海苔碎、鰹魚花癖除咗鰻魚嘅腥味,魚肉質感嫩滑鮮甜,味道燒得香口惹味,一口香濃鰻魚、一口濕潤creamy嘅risotto,好吃到震驚味蕾。飯嘅軟硬適中剛好,細味品嚼,不知不覺食晒成個蛋包飯。➡️本身好鍾意食risotto嘅我,無諗過西日混合嘅菜式可以咁夾,名古屋蒲燒鰻魚、意大利飯、蛋絕對無違和感。份量足料大份,一個人食滿滿罪惡感,兩個人share食減緩小鳥胃,有空間試埋其他美味佳餚🤤。🔴溫泉蛋卡邦尼意大利粉 $118➡️盛著食物嘅器皿精緻,外型好似古代石磨機。上碟後,用叉先拮穿溫泉蛋,蛋汁慢慢流落配料,滲透鹹蛋黃、煙肉、蘑菇、芝士、意大利粉當中,再將它們攪勻在一起,

🔴招牌名古屋蒲燒鰻魚蛋包意大利飯 $158

🔴溫泉蛋卡邦尼意大利粉 $118
➡️盛著食物嘅器皿精緻,外型好似古代石磨機。上碟後,用叉先拮穿溫泉蛋,蛋汁慢慢流落配料,滲透鹹蛋黃、煙肉、蘑菇、芝士、意大利粉當中,再將它們攪勻在一起,等味道更加濃郁香滑香口,每一啖都好creamy彈牙,會逐少清光成碟意粉。意粉🍝份量中規中矩,邪惡得黎又滿足,鹹味適中又唔會太膩。

🔴香蕉乳酪 $38
➡️賣相漂亮。飲品頂部有忌廉,入面有新鮮打好嘅香蕉粒,每一啖都飲到好freash嘅乳酪同食到香甜嘅香蕉,甜度適中。

🔴荔枝蜜桃茶 $32
➡️飲品入邊有一粒粒嘅爽甜荔枝肉同水潤嘅蜜桃肉,加埋幾片嘅切好嘅檸檬🍋,清新甜蜜解渴。

📝有加一服務
2022-07-09
$200 (Lunch)
  • 荔枝蜜桃茶
  • 溫泉蛋卡邦尼意大利粉
  • 黑松露野菌意大利飯
  • 抹茶日式芝士蛋糕
2022-07-11 23 views
RIMK聽老婆講旺角有間唔錯嘅西餐廳,而且佢哋嘅菜式都好特別嘅,每一樣嘢都有佢哋嘅招牌,絕對啱晒我哋鍾意唔同選擇招牌名古屋蒲燒鰻魚蛋包意大利飯呢個絕對係創意之作,竟然係有日式嘅蒲燒鰻魚,配上意大利飯,仲有日本蛋,呢個絕對係一個創新嘅菜式。由日本蛋煮起嘅蛋花,滑起上嚟都有日本蛋香味,另外原條蒲燒鰻魚,肥美又好食蒜蓉牛油酒煮蜆另外呢個菜式都令我哋喜出望外,佢哋用左蒜蓉牛油再配清酒煮蜆,非常之入味,而且蜆嘅份量都幾多避風塘薯條新鮮熱辣炸起,避風塘醬絕薯條都勁夾果然真係冇去錯,雖然今日落大雨但係美食當前絕對係值回票價
RIMK

招牌名古屋蒲燒鰻魚蛋包意大利飯

蒜蓉牛油酒煮蜆

避風塘薯條
新鮮熱辣炸起,避風塘醬絕薯條都勁夾

果然真係冇去錯,雖然今日落大雨但係美食當前絕對係值回票價
2022-07-10 22 views
R.I.M.K評分:🌕🌕🌕🌕🌑位於旺角百老匯戲院隔離的樓上Cafe,因為同事推介所以就揀咗你同朋友慶祝生日🎂,要去2樓嘅餐廳先可以行樓梯,樓梯有啲窄要小心行😆不過上到2樓餐廳已經變靚番😋🍴蒜香辣椒蜆肉意大利粉配軟殼蟹估唔到會攞熱石鍋嚟整意大利粉,意粉小辣,配上原隻軟殼蟹,口感外脆外軟,推薦👍🏻名古屋蒲燒鰻魚蛋包意大利飯非常有誠意,配上原條鰻魚,同埋香濃滑蛋,意大利飯口感香濃,而且份量十足,推薦👍🏻🉐
R.I.M.K

評分:🌕🌕🌕🌕🌑

名古屋蒲燒鰻魚蛋包意大利飯
2022-07-10 15 views
環境佈置簡約,但係非常熱鬧,張張枱都坐滿!  好多年輕人都喺度食午餐聚舊傾計!  係呀個假日嘅用餐好去處! 招牌名古屋蒲燒鰻魚蛋包意大利飯賣相吸引鰻魚非常大條完整,  而且好厚肉,啖啖肉好少骨, 非常好味,  蛋包飯嘅醬汁都幾creamy,  配埋鰻魚嘅燒汁就更加好食, 美味無窮! 蟹肉蟹子明太子扁意粉 蟹子有好多,食落去脆卜卜,配紫菜絲, 扁意粉嘅質地煮得剛剛好, 唔會太淋或者太硬身!  明太子 醬汁鹹鹹哋,非常creamy好惹味!   甜品雪糕格仔餅格仔餅整出嚟好脆口, 甜甜哋唔會好膩,  整得好靚嘅cream同曲奇碎! 啱晒飯後甜品!有得揀雲呢拿雪糕同朱古力雪糕,配埋雪糕食就飽晒啦!

招牌名古屋蒲燒鰻魚蛋包意大利飯

蟹肉蟹子明太子扁意粉

甜品
雪糕格仔餅

2022-07-09 10 views
今次夜晚約左屋企人黎呢度食飯,聽人講佢地既意粉好食,就等我黎試下。餐牌簡單,食物只有一頁,後頁係飲品同甜品。今次叫左:蟹肉蟹子明太子扁意粉:覺得呢一款算係冇咁好食,口感好creamy ,可惜明太子味唔太夠,蟹子好多,但蟹肉份量都唔太夠黑蒜油意大利飯現北海道刺身帶子:賣相非常吸引,帶子口感味道好,意大利飯亦有濃厚黑蒜香同夠creamy, 好滿足溫泉蛋黃金卡邦尼意粉:呢款中規中矩,冇乜特別驚喜,但都好食蒜香辣椒蜆肉意大利粉配軟殻蟹:賣相好吸引,軟殻蟹好大隻,炸得香脆,蒜香辣椒意粉亦好出色,蜆肉都有好多紅酒黑椒慢煮去骨德國豬手:非常腍同好食整體都好滿意,但需注意每碟份量偏少,如果食量較多既朋友可能要叫多少少

餐牌簡單,食物只有一頁,後頁係飲品同甜品

今次叫左:

溫泉蛋黃金卡邦尼意粉:呢款中規中矩,冇乜特別驚喜,但都好食

紅酒黑椒慢煮去骨德國豬手:非常腍同好食

2022-07-08
$160 (Dinner)
  • 蒜香辣椒蜆肉意大利粉配軟殼蟹
2022-07-06 14 views
已經唔係18/22,唔鍾意去唐樓嘅樓上餐廳,仲要條樓梯不太乾淨,印象分已經大打折扣。入到去,裝修一般,輕輕過咗午餐時間,所以冇乜人。其實冇乜信心,不過既然坐低咗,就硬着頭皮叫啦。價錢比得上中環,咁就叫過中環冇得食嘅夜啦。我選擇了韓式軟殼蟹意粉,用個黑色石頭鍋上,不過個鍋就冇燒到熱辣辣嘅,隻軟殼蟹輕輕高過個鍋邊,凸咗出嚟,其實都幾可愛嘅。不過始終唔及個味道,真係好好食,將我之前扣晒嘅分全部補返晒。原來餐廳喺星期一至四仲會做優惠,有任食嘅蛋糕。如果我放假,可能我都會再去幫襯佢。