2020-06-03
< Explore Kitchen >呢間油麻地樓上cafe空間感幾大,樓底高,所以係嗰度食飯同chitchat都幾舒服😇————————————————- 餐湯、餐包 -餐湯真心麻麻地🤧好淡好稀,茶餐廳既羅宋湯都好飲過佢😣餐包大大舊,都脆身既!不過蒜蓉味就唔係太香————————————————- 香煎澳洲西冷牛扒配蒜蓉汁配薯菜 $68 -牛扒叫咗五成熟,裡面都係呈粉紅色既😍 雖然唔算juicy但勝在無根,質感幾好,唔會un! 呢到既薯菜係薯條,炸得香口唔淋油🤤沙律🥗都係有落醋有調味既!————————————————- 香煎比目魚配蕃茄汁配薯菜 $108 -呢個魚比起上面嘅牛扒真係貴好多~不過呢個比目魚肉質的確滑!魚皮略嫌煎得硬左少少同埋無咩魚油魚脂既香味🤨但係份量都足夠都唔錯既!😼😼同埋小編覺得個蕃茄汁幾好味🍅————————————————- 檸檬茶 +6 -檸檬茶加6蚊覺得略貴,感覺加10蚊飲特色咖啡抵d🤣 檸茶都係西餐廳既質素,個人認為個杯幾靚,不過無飲管飲就真係有d唔係咁方便————————————————最後想講嘅係呢度嘅服務態度有啲差😵😵小編當日坐低左
- 餐湯、餐包 -
- 香煎澳洲西冷牛扒配蒜蓉汁配薯菜 $68 -
- 香煎比目魚配蕃茄汁配薯菜 $108 -
- 檸檬茶 +6 -
————————————————
最後想講嘅係呢度嘅服務態度有啲差😵😵小編當日坐低左大概10分鐘,由於仲等緊朋友所以未叫嘢食。突然有個staff過黎講左佢:「到未啊?係咪黎緊架?」仲要黑黑地面態度唔係幾好咁嗰陣其實仲有兩三張空檯,出面亦都無人等緊。。。之後點餐既侍應態度亦有改進空間🙈如果呢度既staff態度好d配合呢度樓底高幾光猛既地方應該真係幾寫意幾舒服!
評分:7.3/10
地址:油麻地彌敦道562號4樓全層
營業時間:11:30-23:00
#explorekitchen #油麻地 #油麻地美食 #油麻地必食 #旺角 #旺角美食 #旺角必食 #油麻地黃店 #旺角黃店 #香港美食 #美食博客 #黃店 #黃店地圖 #黃店系列 #黃色經濟圈 #黃色小店 #hkfood #hkfoodie #hkfoodlover #hkfoodblog #hkfoodblogger #hkfoodbloggers #hkfoodporn #🐷🐤油麻地 #🐷🐤旺角 #🐷🐤西餐