尖沙咀出名多嘢食,但價錢相對都偏貴,呢排我慳精上身😆於是試咗呢間中等價錢嘅日式餐廳,成個餐牌好多選擇,絕對啱哂每樣都想試吓嘅你🫵🏻,兩個食到飽一飽,埋單都唔洗$500👍🏻.▪️ 日本和牛壽喜燒鍋我好鍾意呢個鍋❤️ 壽喜燒湯底有濃郁嘅牛肉鮮味和香氣,令蔬菜和豆腐都滲住牛肉的鮮甜味,牛肉切成薄片,生熟程度隨你喜歡,輕輕一勺,已經好美味。.▪️雞白湯拉麵湯底清淡得來帶點雞肉香味,自己吃一碗也不會膩,拉麵硬度適中,少了花巧感,有一種去日本食傳統拉麵嘅感覺🫰🏻.▪️明太子煎蛋每個蛋卷的明太子份量都好多,厚厚嘅蛋餅,咬落軟嫩而又不會乾身,蛋味濃郁.▪️ 炸明太子雞翼雞翼表面被炸至金黃酥脆,咬落外脆內嫩.▪️廣島縣產炸蠔炸粉厚度適中,沒有油膩感,味道正常.▪️涼拌菠菜有驚喜🩵味道好清新鮮甜,可以一試
▪️ 日本和牛壽喜燒鍋

▪️雞白湯拉麵

▪️明太子煎蛋
明太子煎蛋

▪️ 炸明太子雞翼
雞翼表面被炸至金黃酥脆,咬落外脆內嫩
炸明太子雞翼

▪️廣島縣產炸蠔
炸粉厚度適中,沒有油膩感,味道正常
廣島縣產炸蠔

▪️涼拌菠菜
有驚喜🩵味道好清新鮮甜,可以一試
涼拌菠菜

明太子煎蛋