2017-10-19 113 views
吃完晚飯後,看到將軍澳附近有一間評語不錯嘅甜品,所以前來一試。餐廳設計及裝修都很新,特別喜歡雲石的枱。叫了一個霧之花卷,還送了一杯薰衣草茶,試了一啖,可能呢款配撘因為太新穎,感覺麻麻地,入口苦苦地,忌廉太多,而且我卷蛋配搭得不是太好,最後食剩好多紫色嘅忌廉。而另外一個特別小王子心太軟,同平時嘅朱古力心唔一樣,中間多層酸酸地嘅醬,可能自己偏向鍾意朱古力餡,感覺呢個配搭唔係自己預期之內,所以有啲失望。試過兩款新穎嘅甜品,感覺一半,不過下次都會再嚟試吓其他嘅甜品。因為服務員嘅態度好好好親切,會問我地啱唔啱胃口,又會問我地對甜品嘅意見,亦都有細心咁介紹甜品嘅材料俾我哋聽,所以我總體滿意嘅原因係個服務員。