2022-08-05
好耐冇食放題啦,所以約咗朋友仔放工去食位於銅鑼灣嘅放題😋我地點完食物之後出去拎野飲,見到出面有好多小食拎:涼拌豬脷、章魚小丸子等刺身:三文魚、北海道帶子、油甘魚、極品大赤蝦、鮑片,刺身比得好大方,好厚切!😆😆整體都好新鮮肥美👍🏻壽司:見到壽司好多款,樣樣都想食😂我哋叫咗椒鹽炙燒比目魚、蒜香青蔥燒牛肉壽司、黑松露鮮帶子、黑松露油甘魚、蟹膏玻璃蝦、花之戀、鰻魚忌廉芝士卷、黑松露赤魚、海膽手卷、松葉蟹膏手卷。壽司都好好食,尤其係椒鹽炙燒比目魚,入口即溶😍而佢哋d飯唔會好大舊,所以唔會飽哂而食唔到其他野👍🏻我哋叫咗d燒物:燒香草羊鞍好香孜然味同羊味👍🏻而鹽燒牛舌好爽口!黃金焗蠔mix咗沙律醬好香好好味、金蒜蓉粉絲精扇貝好香蒜味而粉絲吸晒啲味,正呀😋牛油煮鮮大蜆好香芫荽味,食落口好香牛油味😋😋而牛肉湯烏冬嘅湯底係味增,牛肉好嫩👍🏻而食咗刺身之後,飲啖湯真係好暖胃😌