Restaurant: Deluxe Daikiya Japanese Restaurant (Causeway Bay Plaza 1)
Info:

2024-09-24 10870 views
每次有人問我邊間放題抵食好食第一時間都會諗起大喜屋已經去左第n次__________________________晚市最平星期一到四 17:00-19:00 $258+10%最貴星期五六日假期20:30後入座 $288+10%👰🏻:🌕🌕🌕🌕🌗🤵🏻:🌕🌕🌕🌕🌗Keto friendly: ❌首先佢係QR code 入單,唔洗叫staff黎浪費時間叫左都好快就上菜,所以就住張枱大細叫😂叫幾多真係會上幾多,無試過漏單.出面都有熟食區,凍海鮮區,冷盤前菜,蒸點心,湯品飲品區,甜品雪條雪糕區,仲有水果區.以下係歸類左食左無數次,覺得最回本同好食既🍣刺身: 厚切新鮮,推薦油甘魚,三文魚同赤蝦, 仲有鱆紅魚薄切!另外泰式生蝦都好正!.🍱創作壽司: 款式多到爆炸,好多組合都好正,同埋唔係好大粒飯,一啖一款,正!推薦鵝肝,海膽拖羅,蝦沙律多士,火炙左口魚邊.🍟炸物:黃金炸軟殼蟹,我知好多地方有,不過呢炸得真心脆,又多咸蛋黃香,超邪惡!避風塘賴尿蝦都唔錯。炸乳鴿都係必點,皮脆肉嫩,咬開仲爆肉汁.🍖燒物: 首推一定係燒生蠔🦪超厚肉肥美,配上巨量炸蒜,不得了!燒羊架無論調味肉質都好食。串燒類,厚切牛舌可以一
每次有人問我邊間放題抵食好食
最貴星期五六日假期20:30後入座 $288+10%
👰🏻:🌕🌕🌕🌕🌗
🤵🏻:🌕🌕🌕🌕🌗
Keto friendly: ❌
首先佢係QR code 入單,唔洗叫staff黎浪費時間
叫左都好快就上菜,所以就住張枱大細叫😂
叫幾多真係會上幾多,無試過漏單
以下係歸類左食左無數次,覺得最回本同好食既

另外泰式生蝦都好正!

炸乳鴿都係必點,皮脆肉嫩,咬開仲爆肉汁
🍖燒物: 首推一定係燒生蠔🦪超厚肉肥美,配上巨量炸蒜,不得了!燒羊架無論調味肉質都好食。串燒類,厚切牛舌可以一J
🍲煮物: 醉鮑魚花雕甜酒味好入味,口感柔軟彈牙。仲有花膠都唔錯。如果食得落,鮑魚黃帝蟹黃粥都食得過
🍰甜品: 如果係榴連控,一定一定要叫燒榴連,燒完特別香甜。炸貓山王波波同芋泥波波都正!

第二樣就係無限任食哈根大師,呢個價位都有得食,大癲,仲有三款正路既口味,我拍片個日係朱古chip, Oreo 同士多啤梨(有時放題得啲消唔去既怪味)

甜品櫃有個芋圓仙草凍,同order 既芒果蓉奶凍都值得一食

📌‼️去之前記得網上book 位,長期爆滿
同埋記得準時到,因為佢係由book 既時間開始計🤪
除左銅鑼灣,尖沙咀,旺角,沙田都有分店
$300 (Dinner)
  • 刺身
  • 雪糕
  • 焗廣島蠔
  • 黃金炸軟殼蟹
2024-06-26 18920 views
有多達100款食物選擇☺️主打日式包括剌身、壽司、燒物🍤自助區方面有凍海鮮任攞,蝦、螺肉、海蜇、中華沙律、各糖水、多款口味Haagen Dazs雪糕🍦飲品方面有各種汽水,自家製冷泡茶同各類酒精等等🍻個人推介食物🙋🏻‍♂️白松露油金魚腩🐠金魚腩肉質鮮嫩,搭配上白松露油的濃郁香氣,每一口都充滿了高級的享受。這道菜既有創意,又不失美味🤤極品金枕頭榴蓮燒💛榴蓮的濃郁香氣在烤製過程中更加突出,外層酥脆,內裡軟糯,每一口都充滿了榴蓮的獨特風味😀椰皇燕窩🥚燕窩甜品口感滑嫩,牛乳蛋白椰汁組合非常夾,椰皇燕窩燉蛋白口感非常綿密滑順。燕窩含有豐富的胶原蛋白,對皮膚身體有益😍黃金軟殼蟹🦀是一道讓人垂涎欲滴的佳餚。軟殼蟹外層金黃酥脆,內裡鮮嫩多汁,搭配上特製的蘸醬,更加美味。這道菜既保留了軟殼蟹的鮮美,又增添了獨特的風味😄極尚海參花膠盛宴🌼是一道豪華的佳餚。海參和花膠經過細心烹製,口感軟嫩,味道鮮美。這道菜不僅營養豐富,還充滿了高級的享受感☺️極品大赤蝦🦐大赤蝦肉質鮮嫩,味道甜美,搭配上簡單的調味,更加突顯了其自身的鮮美☺️西京燒比目魚🐠非常美味燒魚,肉質鮮嫩,西京燒蒲燒的鮮甜相互襯托,西京燒的顏色金黃😋金蒜蓉粉絲蒸
有多達100款食物選擇☺️
主打日式包括剌身、壽司、燒物🍤
飲品方面有各種汽水,自家製冷泡茶同各類酒精等等🍻

個人推介食物🙋🏻‍♂️

極尚海參花膠盛宴🌼

極品大赤蝦🦐

西京燒比目魚🐠

金蒜蓉粉絲蒸扇貝🦪
超大隻嘅扇貝,扇貝都好厚肉吸晒蒜蓉嘅香味,燒扇貝火喉啱啱🥰

皇牌燒乳鴿王🕊
非常優質乳鴿,肉質鮮嫩,皮脆肉嫩,入口即散發出濃郁的香氣,品嚐到乳鴿原汁原味😋

芝麻雞翼🐓
芝麻雞翼外皮炸得酥脆,內部肉質會保持多汁嫩滑,外脆內軟嘅口感😃

每一道菜都充滿了驚喜與美味。合理的價格和高品質的料理,足夠性價比高的放題☺️
識得我耐既朋友都知我鍾意食放題,火鍋、點心、甜品,仲有酒精放題我都好鍾意🤭所以日式放題可以all in one就啱哂我😆極尚大喜屋,我又黎啦!✌️入座第一步掃QR code,碌下menu落好單,外面自助區今期有燒味。 叉燒、化皮燒腩仔,見到新鮮出爐原隻乳豬仔,第一時間夾幾件,脆卜卜有驚喜,媲美酒家級數!圓盤有燒鴨之外,風味四川口水雞幾吸引,雞肉香辣夠滑。日式煎餃、小龍蝦都有! 有熱騰騰竹籠蒸點心,有高湯小籠包、蝦餃、牛肉球等等自選刺身,有大大隻赤蝦、甜蝦、油甘魚、帶子、池魚王。 花雕醉鮑魚,爽口入味! 泰式剌身虎蝦,配酸辣醬汁食特別鮮!冰鎮柚子海蜇頭都好脆彈!最鍾意佢嘅創作壽司海膽魚籽拖羅蓉脆餅尤其吸引,海膽香濃魚籽鮮味,伴青瓜拖羅蓉整塊品嚐幾滋味! 芝士飛魚籽鳗魚玉子燒,雙層玉子燒夾住咸香飛魚籽、軟綿芝士拌鰻魚,口感豐富。海膽魚子拖羅蓉脆餅、魚籽醬龍蝦沙律多士、鵝肝醬薄牛、芥末寶石魚生都要加單! 必食燒乳鴿,肉嫩外皮油香。川燒廣島蠔夠juicy,連炸蒜葱粒醬油爆香。 厚切鵝肝多士好味要加點! 盬燒海蝦串,味道咸香飲住Sapporo啤酒食好好味! 清酒煮蜆,粒粒蜆肉鮮甜,充滿牛油酒香氣味
識得我耐既朋友都知我鍾意食放題
火鍋、點心、甜品,仲有酒精放題我都好鍾意🤭
所以日式放題可以all in one就啱哂我😆
極尚大喜屋,我又黎啦!✌️

叉燒、化皮燒腩仔,

圓盤有燒鴨之外,風味四川口水雞幾吸引,
雞肉香辣夠滑。
日式煎餃、小龍蝦都有!

有熱騰騰竹籠蒸點心,
有高湯小籠包、蝦餃、牛肉球等等

自選刺身,有大大隻赤蝦、甜蝦、油甘魚、帶子、池魚王。
花雕醉鮑魚,爽口入味!

泰式剌身虎蝦,配酸辣醬汁食特別鮮!
冰鎮柚子海蜇頭都好脆彈!

最鍾意佢嘅創作壽司
海膽魚籽拖羅蓉脆餅尤其吸引,
海膽香濃魚籽鮮味,伴青瓜拖羅蓉整塊品嚐幾滋味!

芝士飛魚籽鳗魚玉子燒,
雙層玉子燒夾住咸香飛魚籽、軟綿芝士拌鰻魚,口感豐富。

必食燒乳鴿,肉嫩外皮油香。
川燒廣島蠔夠juicy,連炸蒜葱粒醬油爆香。
厚切鵝肝多士好味要加點!

盬燒海蝦串,味道咸香飲住Sapporo啤酒食好好味!

清酒煮蜆,粒粒蜆肉鮮甜,充滿牛油酒香氣味。

黃金軟殼蟹,金黄香脆、炸魚皮、炸蝦天婦羅都不俗!

留肚食原個燕窩椰汁燉木瓜,夠哂養顏滋潤超讚!作為榴槤控,見到甜品櫃裡榴槤芝士撻真係心心眼,入口真係有榴槤飄香感兼有果肉,軟糯榴槤糯米滋一樣正!

6 day(s) ago 46 views
一早book咗8/12中午9人枱,去到夾硬俾張八人枱你,要換張大啲嘅,職員又話冇枱,啲嘢食都無位放,最大問題冇人收碟,貼錢買難受,唔怪得知嗰個北上消費,呢間冇下次!
6 day(s) ago 105 views
屋企人聚會最鍾意黎銅鑼灣極尚大喜屋,貪呢度勁多野食,地點又就腳,卡位坐得舒適,人均HK$298 ,就可以無限任飲任食🤩🤩自助區都勁多選擇有小食、蒸籠點心、燉湯類、冷盤、海鮮、雪糕、飲品、糖果、水果等,款式包羅萬有,梗有一款鍾意😊除咗汽水、果汁之外,仲有好多酒類飲品:清酒、梅酒、啤酒,仲有罐裝Sapporo、燒酌,岩晒傾計聚會🥳先黎食冷盤刺身先,有三文魚、油甘魚、池魚王、鮑片、馬刀貝、赤貝甜蝦、大赤蝦等等😍。全部都非常新鮮,回本海膽手卷,海膽味道甘甜一品料理有驚喜,花雕醉鮑魚、瑤柱扒豆苗最最最開心係有炸榴槤波波同烤榴槤,所以留港消費一樣平靚正甜品櫃有芒果布甸、朱古力布甸、水晶糕、乳酪、糯米糍,韓國雪條、Mega脆皮雪條,雪糕有多款,有我最鍾意既Häagen-Dazs,配埋生果食超正呀🥳

一品料理有驚喜,花雕醉鮑魚、瑤柱扒豆苗
最最最開心係有炸榴槤波波同烤榴槤,所以留港消費一樣平靚正

今日又去咗食超抵食嘅日式放題。每位只需二百幾蚊,但係食物高質 ,CP值超高,二百幾蚊就可以食到咁多款高質嘅日式料理,真係抵到喊!我成日會lunch過嚟食,感覺上lunch食咗冇咁易肥.首先,不得不提佢哋嘅刺身!肥美嘅三文魚、油甘魚、吞拿魚,每一樣都鮮甜爽口,完全唔似係放題嘅水準!仲有海膽同魚子,鮮味十足,簡直係人間美味!除咗刺身,佢哋嘅熟食選擇都非常豐富!燒物方面,有香噴噴嘅鰻魚、烤雞串同牛舌,每一串都燒得恰到好處,外脆內嫩!熱食方面,有鮑魚、豬腳、以及多款特色小食,例如芝士焗魚柳、蟹肉多士等等,每一樣都做得非常精緻。甜品方面,選擇超多蛋糕雪糕生果,雪糕仲有Häagen-Dazs。質素都唔錯,有榴槤、芒果布甸等等,我今次自己一個就食咗三嚿榴槤。

2024-12-13 0 views
唔太食刺身嘅我食日式放題都冇問題菜式勁豐富 絕對足夠我食到200%飽餐廳仲要定時轉換新餐牌 每次都有新鮮感㗎💕❣️黑蒜油豬軟骨拉麵 豬軟骨係我all time favourite 呢到炆得夠腍煮得夠味真係冇得輸 仲配埋糖心蛋、鳴門卷同埋昆布 同出面食一個正常拉麵嘅配料係一模一樣㗎❣️鹽燒海蝦 海蝦大大隻爽口彈牙 蝦殼帶有鹹香味❣️鮑汁鮑魚撈一口花菇飯呢個係升級版 睇吓隻鮑魚幾巨型鮑魚炆到好腍好入味 底下嘅花菇飯吸晒鮑魚汁 勁惹味❣️黃金軟殼蟹本身仲擔心好油膩 還好食落好香脆冇負擔鹹蛋黃味好濃郁 軟殼蟹好多肉 外層酥脆底下仲配咗啲鹹蛋黃魚皮添❣️川燒廣島蠔廣島蠔新鮮飽滿 配埋蒜蓉辣椒好惹味❣️避風塘瀨尿蝦冇諗過放題店都做到呢個水準 瀨尿蝦夠大隻 唔會冇肉食 而且裏面仲有蝦膏添蝦殼都滲透住蒜蓉辣椒嘅香氣 ❣️酒釀鮑魚飽魚的的骰骰一啖一隻好滋味 浸泡得夠晒入味 作為開胃菜一流當然唔少得仲有自取區域 有海鮮冷盤 口水雞、炆豬手、八爪魚丸等等嘅美食食到最尾記得食甜品、生果同埋雪糕呀!
唔太食刺身嘅我食日式放題都冇問題
菜式勁豐富 絕對足夠我食到200%飽
餐廳仲要定時轉換新餐牌 每次都有新鮮感㗎💕

❣️黑蒜油豬軟骨拉麵
豬軟骨係我all time favourite
呢到炆得夠腍煮得夠味真係冇得輸
仲配埋糖心蛋、鳴門卷同埋昆布
同出面食一個正常拉麵嘅配料係一模一樣㗎

❣️酒釀鮑魚
飽魚的的骰骰一啖一隻好滋味
浸泡得夠晒入味 作為開胃菜一流

當然唔少得仲有自取區域 有海鮮冷盤
口水雞、炆豬手、八爪魚丸等等嘅美食

食到最尾記得食甜品、生果同埋雪糕呀!
大喜屋已經成為同朋友食好東西的首選,這次的銅鑼灣分店果然沒有讓人失望。✨️刺身的選擇夠多,品質無得彈,切得厚實又鮮美,完全值回票價。✨️鹽燒大蝦肉質鮮嫩,食落肉質鮮嫩彈牙,我地encore左好幾次。✨️鹽燒牛舌爽口juicy,一點膻味也沒有。烤羊架外脆內嫩,加上黑樣調味,十分高質。✨️比目魚西京燒魚肉細膩,油脂豐富。✨️七味芝士蒜蓉大蝦創意十足,芝士的濃郁與蒜蓉的香氣完美結合。✨️花雕醉鮑魚的鮮甜爽彈與花雕酒的香氣十分融和,估唔到放題店都可以食到咁高質的冷盤。✨️最後當然唔少得多款的榴槤甜品同雪糕任食。大喜屋銅鑼灣分店唔單止保持一貫高質素,仲經常有新菜式,為我地帶黎新驚喜。
大喜屋已經成為同朋友食好東西的首選,這次

的銅鑼灣分店果然沒有讓人失望。

✨️刺身的選擇夠多,品質無得彈,切得厚實

又鮮美,完全值回票價。

✨️鹽燒大蝦肉質鮮嫩,食落肉質鮮嫩彈牙,

我地encore左好幾次。

✨️比目魚西京燒魚肉細膩,油脂豐富。

✨️七味芝士蒜蓉大蝦創意十足,芝士的濃郁

與蒜蓉的香氣完美結合。

✨️花雕醉鮑魚的鮮甜爽彈與花雕酒的香氣十

分融和,估唔到放題店都可以食到咁高質的冷盤。

✨️最後當然唔少得多款的榴槤甜品同雪糕任

食。

大喜屋銅鑼灣分店唔單止保持一貫高質素,仲

經常有新菜式,為我地帶黎新驚喜。
真係好耐未食過放題,依家出咗好多新式放題都唔知邊間打邊間,所以都係食返啲咁多年仲屹立不倒嘅放題店先,我哋就去咗銅鑼灣嘅呢間🌿極尚大喜屋🌿食,閑日8:30後連埋+1都係$300一位,都算合理價啊👍🏻,去到仲要係爆場😱,證明佢哋嘅質素keep住有水準👍🏻,呢度嘅款式多咗好多選擇,之前好懷念寫紙仔,而家全部轉晒電子版落單啦,出面都有個自助區,有超地道港式嘅燒味,中式湯同埋點心等,日式嘅冷盤都有,任君選擇👏🏻🍣:任食嘅攻略不外乎就係揀啲貴嘢嚟食,刺身一定唔少得,佢哋嘅刺身款式都算多,所有食材都超新鮮同爽口,好似泰式生蝦咁,同出邊嘅size都幾乎一樣,絕對冇偷工減料👍🏻,另外值得推介嘅呢一款冰鎮海蜇🪼,口感一流,超爽口😋,同埋海膽三文魚子拖羅小碗💚,非常精緻之餘裏面嘅都係貴價食材,食多幾件已經回返本🤭🤭🍲 :熟食方面當然有燒物,串燒,炸物,天婦羅,一品料理同埋鍋啦,基本上種類非常多,所以都未必會重複嗌同一樣嘢,但估唔到呢一樣嘢播encore咗四次😱,就係極品金枕頭榴槤燒🤤,呢一種食法比較少,佢真係一件件榴槤燒出嚟,雖然味道唔係好強烈,不過食物嘅原味僅僅咁鎖住喺裏面,食起上嚟又淡淡嘅榴槤香🤤,榴槤

🍲 :熟食方面當然有燒物,串燒,炸物,天婦羅,一品料理同埋鍋啦,基本上種類非常多,所以都未必會重複嗌同一樣嘢,但估唔到呢一樣嘢播encore咗四次😱,就係極品金枕頭榴槤燒🤤,呢一種食法比較少,佢真係一件件榴槤燒出嚟,雖然味道唔係好強烈,不過食物嘅原味僅僅咁鎖住喺裏面,食起上嚟又淡淡嘅榴槤香🤤,榴槤飲好者既你哋一定要叫啦,其次就係花雕醉鮑魚💚,爽口彈牙嘅鮮鮑魚食落去有淡淡嘅酒香,凍食方面佢都算係數一數二👍🏻

🍹:嘢飲方面佢哋都多咗好多選擇,罐裝嘅盒裝嘅泡茶嘅都有,甚至連咖啡機,手搖飲品,冷泡茶,清酒同埋啤酒都係任飲㗎,依家轉季更加唔少得既熱飲專櫃啦,維他奶同杏仁露任拎😍

🍉🍰 :至於最後生果同甜品類選擇都唔少,西式嘅糕點,奶凍,糯米糍同乳酪應有盡有,Häagen-Dazs雪糕任食😍,生果方面西瓜哈密瓜不在話下,就連紅毛丹同大樹菠蘿呢啲冷門嘅水果都有添👏🏻
2024-12-07 0 views
.## 食物選擇多樣 | Diverse Food Selection首先,這裡的食物選擇真的是豐富多樣,從各種刺身到烤榴槤,每一道菜品都讓人驚喜連連。尤其是刺身,種類繁多,新鮮度極高,讓人一試成主顧。First of all, the food selection here is incredibly diverse, offering everything from various sashimi to grilled durian. Each dish was a pleasant surprise. The sashimi, in particular, stood out with its wide variety and extreme freshness, making it a must-try.## 最喜愛的菜品 | Favorite Dishes在這裡,最讓我驚喜的是烤榴槤。榴槤的香氣在烤制後更加濃郁,外焦里嫩的口感讓人欲罷不能。這道菜絕對是榴槤愛好者的天堂。Among all the dishes, the grilled durian was my favori

## 最喜愛的菜品 | Favorite Dishes

Among all the dishes, the grilled durian was my favorite. The aroma of the durian became more intense after grilling, and the crispy outside with a tender inside was absolutely irresistible. This dish is definitely a paradise for durian lovers.

## 特色菜品 | Specialty Dishes
另一道讓我難忘的是乳鴿。乳鴿烤得非常入味,肉質鮮嫩多汁,香氣撲鼻,每一口都是享受。這道菜不僅是我個人的最愛,也是這裡的招牌之一。

Another unforgettable dish was the roasted pigeon. The pigeon was perfectly seasoned, with tender and juicy meat. Its aroma was tantalizing, and every bite was a delight. This dish is not only my personal favorite but also one of the restaurant's signature offerings.

與不太能吃刺身的友人去吃日本放題,選擇了這間常有新Menu、而且熟食很多、質素也很不錯的大喜屋系列!倆口子都120mins輕輕鬆鬆、沒有壓力的吃,上菜快,沒有漏單,店員清桌又勤快,自助區選擇豐富也很整潔,下次餓鬼出動可以再Encore!2小時自選時段 $298/pax一坐下就Order刺身拼盤,每次必點的三文魚、帶子和大赤蝦都相當不錯,特別是大赤蝦,飽滿肥美,質素絕對不比單點的居酒屋差!除了個人最愛、油光閃閃的火炙系列和燒鰻魚外,今次發現自助區竟然有燒味Corner,去放題也吃到乳豬、燒腩仔和燒鴨,而且質素不差,太有驚喜!此外,一些賣相精緻、味道也中上的刺身料理,也值得一試。熟食選擇不比刺身/生食少,厚燒鵝肝多士一咬就爆油,多士脆口,與油香豐富的鵝肝非常Match,沒有健康考慮的話必須要Encore幾輪!燉花膠也非只是Gimmick打卡,有厚度、有膠感。一口牛柳粒新鮮出爐,雖有少筋,但熱辣辣又惹味。以椰汁燉木瓜甜品作結,好滿足!

2小時自選時段 $298/pax
此外,一些賣相精緻、味道也中上的刺身料理,也值得一試。
燉花膠也非只是Gimmick打卡,有厚度、有膠感。
一口牛柳粒新鮮出爐,雖有少筋,但熱辣辣又惹味。
以椰汁燉木瓜甜品作結,好滿足!
ᵕ̈ ᑋᵉᑊᑊᵒ ᵕ̈ ᑋᵉᑊᑊᵒ 你又會去邊間放題?刺身新鮮,完全冇雪藏味!最正係佢夠曬厚切,食落真係過癮!🍣✨必食推介🦀 椒鹽軟殼蟹 - 香香脆脆好開胃!🐟 薑蔥脆鱔 - 香到爆炸!🍞 鵝肝多士 - 一bite落口即溶,肥美唔漏!🐚 鮑魚飯 - 呢碟真係驚喜到爆!個鮑魚大到誇張,超彈牙冇罐頭味,配埋個入味到出汁嘅飯,正到喊出嚟!🐷 乳豬 - 皮脆肉嫩,值得一試!美中不足嘅係張枱細細地,叫嘢要分幾round先得,建議同朋友分工叫餸!叉燒同燒肉就skip咗都得,普普通通。刺身鮑魚係重點,熱炒都幾有水準,值得一試😋ᵕ̈ ᑋᵉᑊᑊᵒ ᵕ̈ ᑋᵉᑊᑊᵒ 極尚大喜屋📍銅鑼灣廣場一期21樓2101-2102舖
ᵕ̈ ᑋᵉᑊᑊᵒ ᵕ̈ ᑋᵉᑊᑊᵒ

你又會去邊間放題

必食推介
🦀 椒鹽軟殼蟹 - 香香脆脆好開胃!
🐟 薑蔥脆鱔 - 香到爆炸!
🍞 鵝肝多士 - 一bite落口即溶,肥美唔漏!
🐷 乳豬 - 皮脆肉嫩,值得一試!

刺身鮑魚係重點,熱炒都幾有水準,值得一試😋

ᵕ̈ ᑋᵉᑊᑊᵒ ᵕ̈ ᑋᵉᑊᑊᵒ

極尚大喜屋

📍銅鑼灣廣場一期21樓2101-2102舖
好耐無食日式放題,一食就當然搵間人氣最強,性價比最高嘅放題專門店食一餐勁餐廳裝修糅合西日元素,簡約時尚,設有大量梳化卡位,放工同朋友聚餐,家庭聚會都非常合適用手機 QR code 落單,上菜速度快,又唔會漏單,讚得一讚怪唔知坐左一陣就坐無虛席,認真誇張食物方面 :刺身類 : 有極品大赤蝦、池魚王、帶子、三文魚、赤貝、北寄貝、油甘魚、希靈魚、角螺、馬刀貝,刺身新鮮,款式非常多,當中厚切池魚王、三文魚及油甘魚相當有誠意壽司手卷類 : 除左有單點壽司、各式手卷、花之戀及多款創意壽司,仲有好特別嘅海膽三魚籽拖羅蓉最中餅,千祈唔好錯過自助小食區 : 有麻辣小龍蝦、麻辣豬耳、麻辣雞腎、芝麻八爪魚、味付螺肉、醉雞翠尖、蜀魚肚、中華沙律等等、小食都相當豐富天婦羅 : 有四款天婦羅,當中帝皇蟹棒天婦羅及大蝦天婦羅係必試之選燒物 : 有必食香草羊鞍極品金枕頭榴槤燒,另外仲有多款串燒、蒲燒魚、燒鯖魚、比目魚西京燒、串燒沙爹牛柳、雞肉、豬肉、鹽燒雞腎,燒物有水準一品料理 : 極尚煮花膠、鮑汁鮑魚飯、皇牌燒乳鴿、花雕醉鮑魚、黃金軟殼蟹、川辣廣島蠔、鵝肝多士、等多款料理煮物 : 有鮑皇帝蟹皇粥、雪花牛肉鍋、極尚龍

怪唔知坐左一陣就坐無虛席,認真誇張
食物方面 :

煮物 : 有鮑皇帝蟹皇粥、雪花牛肉鍋、極尚龍蝦湯海鮮鍋、拉麵及烏冬

飲品 : 有多款紙包飲品、汽水、健康飲品,清酒、梅酒、燒酒及啤酒
甜品 : 有多款港中日甜品糕點,仲有韓國果汁雪條及哈根達斯雪糕杯,為美味既放題作一個總結
2024-12-04
Type of Meal
Dinner
2024-12-03 767 views
Daddy Tuesday 第N彈爸爸見我上星期食放題食得咁happy又話要食 所以今日帶佢去cwb 嘅 極尚大喜屋放工時間6點左右嚟到已經入座率達一半 佢同殿大喜屋相比只係少咗魚子醬其他都大致相同 都有清酒梅酒任飲仲有生啤自斟添㗎 一坐低梗係order晒魚生俾爸爸啦每款都厚切 啖啖肉前後叫咗2轉魚生 另外海膽魚籽拖羅蓉最中餅賣相幾靚有齊晒我哋鍾意嘅海膽同拖羅 🤤最後就整番個海燕窩椰汁燉木瓜潤番吓女人唔補好易老 🤭 新鮮滾熱辣出晒煙 椰香味飄晒出嚟 木瓜燉得好腍 佢呢度都有榴槤燒同埋炸榴槤食不妨一試 值得一提 呢度收碟收得好快 仲好貼心幫我哋換碟而且員工大多都有禮
Daddy Tuesday 第N彈

不妨一試

值得一提 呢度收碟收得好快 仲好貼心幫我哋換碟
而且員工大多都有禮
2024-12-02 701 views
極尚大喜屋 - 日式放題王者今日價錢一間位於銅鑼灣嘅日式餐廳,係任食兩小時嘅放題形式,係大喜屋集團旗下嘅日式放題專門店,喺港九新界都有分店,絕對稱得上喺放題界嘅龍頭位置。食物有日式刺身、壽司、卷物、燒物、炸物、天婦羅、一品料理、甜品、雪糕。超過10款唔同嘅刺身,推薦厚切三文魚;壽司亦都超過20多款,醬燒皇帝蟹棒同埋海膽手卷係必食。一品料理,當然要叫原隻乳鴿王同埋串燒廣島蠔,鍾意食幾多隻都得!最後要留肚食雪糕,有好多唔同款式、牌子嘅雪糕雪條, 單單Häagen-Dazs都有幾隻味道。食物種類、款式亦都多樣化,絕對對得住價錢,而且地點非常方便,午市放題仲可以$238任食三個鐘。
極尚大喜屋 - 日式放題王者

食物有日式刺身壽司、卷物、燒物、炸物、天婦羅、一品料理、甜品、雪糕。