2021-07-28
中意食wrap🌯既我竟然最近先第一次食kale!💚直接成為我愛店🥰每個星期都食🤣已經試左好多款!🥳係中環想食得健康d既好選擇😋1️⃣🌯𝐎𝐫𝐠𝐚𝐧𝐢𝐜 𝐖𝐡𝐨𝐥𝐞 𝐖𝐡𝐞𝐚𝐭 𝐖𝐫𝐚𝐩 $100開頭覺得比同區其他wrap店貴 但食完就知真材實料勁大條😚入面勁飽滿😍我食過以下5款!😆每款都有好新鮮既kale🥬👇🏻🧆𝐂𝐡𝐢𝐚 𝐁𝐢𝐭𝐞 𝐖𝐫𝐚𝐩My fav!🥇❤️有自家製炸紅菜頭蓉波波💜外脆內濕潤 淡淡紅菜頭甜味😙牛油果🥑青瓜🥒配cashew mayo醬😍口感豐富😁🐔𝐂𝐥𝐚𝐬𝐬𝐢𝐜 𝐋𝐨𝐚𝐝 𝐖𝐫𝐚𝐩勁多嫩滑既慢煮雞肉😚配garlic mayo醬鹹香惹味😍熱食好正🔥🥑𝐆𝐫𝐞𝐞𝐧𝐢𝐞 𝐖𝐫𝐚𝐩牛油果,豆腐& hummus~全部都係我中意既野🥰全部野都軟林林😆配garlic mayo醬 好重飽腹感🤯🤰🏻🍳🍄 𝐏𝐨𝐫𝐭𝐨𝐦𝐞𝐥𝐞𝐭 𝐖𝐫𝐚𝐩蛋&磨菇~相對冇咁飽滿🥺食完都仲有d空虛感😂冇乜驚喜但唔差既🙈🍍𝐁𝐥𝐚𝐜𝐤𝐣𝐚𝐜𝐤 𝐖𝐫𝐚𝐩好特別既BBQ醬燒大樹菠蘿!食落似椰菜 帶點辣味🌶仲有hummus~2️⃣🥗𝐀𝐥𝐥 𝐌𝐢𝐱 𝐒𝐚𝐥𝐚𝐝/🍚𝐁𝐞𝐧𝐭𝐨 $100有5款base👉🏻kale🥬, beetroot💜,
🧆𝐂𝐡𝐢𝐚 𝐁𝐢𝐭𝐞 𝐖𝐫𝐚𝐩
🐔𝐂𝐥𝐚𝐬𝐬𝐢𝐜 𝐋𝐨𝐚𝐝 𝐖𝐫𝐚𝐩
🥑𝐆𝐫𝐞𝐞𝐧𝐢𝐞 𝐖𝐫𝐚𝐩
🍳🍄 𝐏𝐨𝐫𝐭𝐨𝐦𝐞𝐥𝐞𝐭 𝐖𝐫𝐚𝐩
🍍𝐁𝐥𝐚𝐜𝐤𝐣𝐚𝐜𝐤 𝐖𝐫𝐚𝐩
2️⃣🥗𝐀𝐥𝐥 𝐌𝐢𝐱 𝐒𝐚𝐥𝐚𝐝/🍚𝐁𝐞𝐧𝐭𝐨 $100
有5款base👉🏻kale🥬, beetroot💜, quinoa🤎, roasted veggies🍆🎃🍅, weekly special🌟可以揀晒或者揀你中意既都得 我全部都中意食 次次都揀晒5款🥰(走青葵❌🤢)份量好足而且食材新鮮😎唔想食salad base可以叫pesto brown rice🍚口感煙韌🤓pesto醬又好食💚Topppings我試過以下3款!👇🏻
🐟 𝐒𝐞𝐚𝐫𝐞𝐝 𝐓𝐮𝐧𝐚
My fav!🥇勁多片厚身吞拿魚 邊位燒過🔥口感竟然似牛/豬肉!😳❤️雖然有少少腥味但撈埋base/醬汁一齊食好ok!👍🏻
🦀𝐂𝐫𝐚𝐛 𝐌𝐞𝐚𝐭
呢個都係my fav🥇😆好多蟹肉🤩鮮鹹味剛好肉質保留到少少彈牙🤓❤️
🐔 𝐊𝐚𝐥𝐞 𝐏𝐞𝐬𝐭𝐨 𝐂𝐡𝐢𝐜𝐤𝐞𝐧
又係慢煮雞肉但呢個比wrap個雞鞋同乾d🤔可能水準唔穩定(?)撈kale青醬正💚
3️⃣🐔🍠𝐂𝐨𝐦𝐛𝐨 𝐀 $110
最後!純粹將cajun chicken, salad, sweet potato fries擺埋一齊既combo😆要讚讚番薯條好好食 幼身而香脆!😚