2022-01-18
無咗晚市堂食,我地轉咗朝早去餐廳享受食物🥰今次食個late breakfast,唔多人,環境好舒服😌近街的一邊,旁邊是漂亮的綠色植物,遠看著馬路的繁忙。冬日的暖和陽光很配合一個懶洋洋的中午。早餐選擇不多,聽待應說是剛剛開始有早餐供應的。主要有三款⭕️Full breakfast 早晨全餐類⭕️黑松露炒蛋牛油果多士⭕️意大利蕃茄雜菜湯長通粉綜合來說,full breakfast 超高c值🤜🏻🤛🏻一定要試! 🍽 full breakfast🍳超! 抵! 食! 的 full breakfast.煙肉🥓:沒有烤得硬崩崩,邊脆內軟,合乎我的口味。炒蛋🍳:蛋是早餐的靈魂,呢度用西式煮法,雖然熟一點但非常滑。炒雜菇🍄:有本菇和磨菇,本身有調好味,不會吃到草青味,而且菇菇們炒到微焦,香氣誘人。焗蕃茄🍅:火喉控制很好,想吃多個!法蘭克福腸🍖:普通法蘭克福腸,味道ok 迷你牛角包🥐: 很有心思,用上牛角包,整餐的味道同檔次都高咗。鷹嘴豆泥🥘:平時出面吃的只有茄汁豆,呢度是外國口味,鷹嘴豆泥味道好似雜豆蓉湯咁,湯汁底仲仲好似落咗豬肉調味咁,好食又健康。主菜 薄牛扒 🥩: 主菜有3款選擇,我選了薄牛扒。其實都幾大
早餐選擇不多,聽待應說是剛剛開始有早餐供應的。主要有三款
⭕️Full breakfast 早晨全餐類
⭕️黑松露炒蛋牛油果多士
⭕️意大利蕃茄雜菜湯長通粉
🍽 full breakfast🍳
超! 抵! 食! 的 full breakfast.
煙肉🥓:沒有烤得硬崩崩,邊脆內軟,合乎我的口味。
焗蕃茄🍅:火喉控制很好,想吃多個!
法蘭克福腸🍖:普通法蘭克福腸,味道ok
主菜 薄牛扒 🥩: 主菜有3款選擇,我選了薄牛扒。其實都幾大塊,未必食得哂😚 牛扒都算有肉味,唔靭多汁,拌上磨菇汁好好食。
full breakfast
🍽 意大利蕃茄雜菜湯長通粉🥘
可選配菜✅三選二,三款分別是 : 炒蛋、腸仔或煙肉。
意大利蕃茄雜菜湯長通粉
蕃茄湯🍅用上新鮮蕃茄🍅、椰菜🥬、紅蘿蔔🥕淆煮,非一般茄膏湯,可吃到雜菜的天然微甜,好健康。
炒蛋🍳和腸仔都唔錯。
用上大長通粉🥣,是少有的食材選擇,大長通粉有嚼勁。很特別。
一天中最重要的靈魂😇,就是一杯咖啡☕️!
Latte
點了一杯 Latte , 泡沫細緻,質感濃厚,奶味和咖啡平衡⚖️。
咖啡杯很有質感,微微的磨砂面和歐洲休閑風很配合😌。