2021-01-02
同朋友午飯時間嚟,無咩人,唔洗等位,我哋揀咗坐喺門口隔離嘅bar枱~一入嚟好感覺餐廳內環境好有歐陸風,木🪵嘅元素令人感覺舒服😌窗外嘅自然光透入嚟,更加溫暖有味道~.落完order好快上菜~Lunch set附送餐湯,係南瓜🎃湯,飲落好creamy ,豐富嘅南瓜甜味,鹹甜鹹甜,係幾好味😋不知不覺就飲晒~店員問我哋加唔加牛角包🥐但最近開始減肥就無加lu~.💛慢煮溫泉蛋卡邦尼扁意粉 $81飯腳表示正常發揮,麵嘅質感都唔錯,汁醬食落都creamy唔會好流,最正係督開隻溫泉蛋撈埋一齊食,食晒~.💛匈牙利🇭🇺燉牛肉飯 $88見到係chef recommendation 又鐘意食牛嘅我諗都唔洗諗就嗌咗😬第一啖食落有少少🤏🏻怪味,食吓食吓就覺得幾好味,有少少辣味;牛肉嘅份量少咗啲(無錯,我自稱牛魔王~😂)食到嘅多數係筋位,但煮得都夠入味~配菜食到有薯仔🥔紅蘿蔔🥕同埋車厘茄,煮得夠晒腍~飯感覺硬咗啲😟凍飲加$3,係Earl grey嚟👍🏻.整體嚟講,味道都唔錯~但價錢以午餐嚟講偏貴咗少少🤏🏻
落完order好快上菜~
店員問我哋加唔加牛角包🥐
但最近開始減肥就無加lu~
💛慢煮溫泉蛋卡邦尼扁意粉 $81
💛匈牙利🇭🇺燉牛肉飯 $88
凍飲加$3,係Earl grey嚟👍🏻
整體嚟講,味道都唔錯~但價錢以午餐嚟講偏貴咗少少🤏🏻