2023-11-22
由於有兩位朋友生日,所以決定一大班人慶祝吓,想搵一個地方大少少,而且有間房可以坐得好耐嘅地方,所以朋友就建議過嚟呢間歡樂大排檔試吓😜✨歡樂大排檔嘅位置,我覺得近乎於長沙灣同埋深水埗之間,喺商場嘅外牆已經好明顯見到歡樂大排檔嘅標誌,所以都算係易搵嘅!我哋係早一個星期已經訂咗位,當時職員就同我哋講如果想食羊腩煲同埋想飲豬肺湯嘅話,就要提早預訂😘作為醒目一族咁當然係一早預訂咗啦!一坐低就上菜啦,首先要提一提呢個豬肺湯真係非常之清潤,作為一個冇乜屋企靚湯飲嘅人,真係會覺得呢個湯非常之好飲!佢唔似一般茶餐廳會落味精嘅,你飲得出佢真係用好多嘅菜同埋豬肺煲出嚟,非常之入味😋😋忍唔住飲咗兩碗!🐷🥬第二就係一早訂咗嘅羊腩煲!朋友話呢度嘅羊腩真係用真嘅羊腩,我本身唔係好明佢講緊啲乜嘢,因為羊腩煲唔係本身就係用羊腩嘅咩?原來我朋友講緊嘅就係有好多羊腩煲都唔會用完整嘅羊腩肉,會係羊腩碎上,但係呢度你真係可以見到好肥美嘅羊腩瞓咗喺個煲入面🐑😛非常有咬口,雖然佢有皮喺上面,但係你嘅感覺唔會太煙靭!另外我哋仲叫咗好多小菜!不過因為後期同朋友掛住傾偈,所以冇乜影到,下次如果大家有機會過嚟嘅話真係可以試吓!我印象中好味
另外我哋仲叫咗好多小菜!不過因為後期同朋友掛住傾偈,所以冇乜影到,下次如果大家有機會過嚟嘅話真係可以試吓!我印象中好味嘅小菜,包括佢哋嘅炸豬扒王、欖菜炒四季豆、黃金豆腐、椒鹽九肚魚等等,呢啲小菜一上菜基本上就俾人清晒🤣