2021-03-28
見有新開小炒菜館,就約埋朋友一齊去試試~椒鹽豆腐細細粒,大大碟用嚟開場岩岩好金沙小排骨,炸到脆脆係必需,但外脆之餘內面d肉係有肉汁!正講到前菜~真的不得不講那個冰梅車厘茄,酸甜夾得岩岩好,唔會梅味搶走車厘茄嘅新鮮味,車厘茄嘅鮮甜又唔會蓋過梅味嘅酸味~一陣風就被我地殲滅😆😆先嚟一個水煮牛,平時出面嘅水煮牛都係普通嘅手切牛肉片,d辣味都會蓋過哂d牛味,但呢次真真唔同。。勁牛味有,每塊牛肉都帶少少筋,好有口感又唔會韌口難咬,睇到牛肉係岩岩熟重帶少少粉紅☺🤤再嚟每人一隻粉絲蒸聖子皇,不單止海鮮新鮮火喉亦拿捏得好準確,聖子爽口清甜豉汁唔係個d死咸味,放係下面墊底嘅粉絲都唔會係油淋淋,拆殼將聖子粉絲豉汁撈埋一齊食真係想encore多隻(點知。。已經賣哂😅) 半隻炸子雞,肉嫩皮薄真係有驚喜瑤柱蛋白炒飯,瑤柱絲好似見唔到咁,但一入口個嗰朕瑤柱味衝哂入嚟,再細睇先知原來佢地d瑤柱絲絲得好幼同埋勁多,唔怪之得個味咁香🤩服務員又好好~好有禮貌,環境唔大但坐得好舒服💖👍🏻飲飽食醉朋友已經相約下次再幫襯!(已經諗好將未試到嘅菜都要試一次)
椒鹽豆腐細細粒,大大碟用嚟開場岩岩好
金沙小排骨,炸到脆脆係必需,但外脆之餘內面d肉係有肉汁!正
半隻炸子雞,肉嫩皮薄真係有驚喜
服務員又好好~好有禮貌,環境唔大但坐得好舒服💖👍🏻