2019-03-22
今日相約朋友去尖沙咀,朋友在尖咀返工,好方便!我一直好想到這間沾麵店食沾麵,但每次都好多人排隊,今日下午茶終於有機會啦地方是日式拉麵店格局,有單人格位、2-4人枱;有好多圖片畫像在牆上介紹飲品及食物!我們先點了2杯出名芝士奶蓋系列芝士奶蓋茉莉綠茶:涼快又大杯,好靚靚的顏色及心型的塞仔好可愛,茉莉綠茶好清香,配上芝士濃郁奶蓋滑滑,好夾的味道!芝士奶蓋阿薩姆紅茶:好清爽的飲料,阿薩姆紅茶比較濃郁的味道,配上濃濃又香滑的芝士奶蓋好香軟好飲點了2個下午茶小食(自家製煎餃)一碟5隻,煎得顏色好靚唔會太燶!餃子皮好薄好香口,內餡包著肉及菜,口感好!(唐揚魷魚)🦑🦑脆魷魚好靚好香魷魚好彈牙又新鮮!鹽酥味好香脆,Size剛剛好;香噴噴熱辣辣,好正野味,送酒一流喔!(極上Raclette芝士龍蝦沾麵)我們一送到就真的超開心,好大隻芝士龍蝦,好香喔🦂🦂殼好易開,開殼後肥美龍蝦肉出現了還有我最愛蟹鉗,用工具開了,啖啖肉沾麵是用日本小麥粉製成,好煙韌彈牙喔,掛上香濃芝士沾醬,好食好有口感芝士醬汁香濃,還有五花豬腩肉粒,好軟好腍又層層肥瘦肥瘦的!🐷🐷配料還有爽口的筍片及香滑金黃蛋黃半隻糖心蛋
我們先點了2杯出名芝士奶蓋系列
點了2個下午茶小食
(自家製煎餃)
一碟5隻,煎得顏色好靚唔會太燶!
餃子皮好薄好香口,內餡包著肉及菜,口感好!
(唐揚魷魚)🦑🦑
脆魷魚好靚好香
(極上Raclette芝士龍蝦沾麵)
我們一送到就真的超開心,好大隻芝士龍蝦,好香喔🦂🦂
殼好易開,開殼後肥美龍蝦肉出現了
還有我最愛蟹鉗,用工具開了,啖啖肉
配料還有爽口的筍片及香滑金黃蛋黃半隻糖心蛋