2018-07-16
今日去咗大埔搵食, 一直都好想諗生煎皇好耐, 老闆OSCAR話自己親自去上海學師返黎做~ 咁就去諗下啦~ 我估唔到夜晚9點幾去到都坐滿人~ 聽講平時食飯時間好爆好多人等位~ 要食記得預早少少時間等位~ 唔好餓親丫~入到去自己睇紙仔剔食物的~ 店員推介佢地今期新出咗炒野~ 叫我地可以試下~ 咁我地叫咗個回鍋肉炒年糕~上海生煎包必叫啦~ $34蚊有4個都幾扺食~ 今期限定泡菜生煎包~ 18蚊2個, 叫埋試啦~另外昅到隔離枱叫小籠包又好優秀咁~ 叫~ 好似無乜肉食咁~ 再叫多個川味炸雞翼~ 收手~小籠包黎先~ 店員好貼心叫小心D食~ 入面D湯汁好熱~ 咁我就咬開少少啜下D湯, 鮮甜到不得了~(邊打食評, 回味都吞口水) 小籠包皮好有咬口~ 好好味~再黎係主角生煎包~ 底煎得好香脆~ 好多肉汁, 再加埋D蔥花~ 我就開始諗我係咪應該ORDER多4個~不過仲有個回鍋肉年糕未食~ 算~ 下次先~ 回鍋肉年糕炒得好有鑊氣~ 年糕煙UN~ 十分好吃~
咁就去諗下啦~
(邊打食評, 回味都吞口水) 小籠包皮好有咬口~ 好好味~
不過仲有個回鍋肉年糕未食~ 算~ 下次先~
回鍋肉年糕炒得好有鑊氣~ 年糕煙UN~ 十分好吃~