2021-05-31 886 views
以前係黃大仙讀書,lunchtime都會黎呢度食午餐,佢既擔擔麵係我係香港食過性價比最商~花生醬香濃,麵又爽滑~價錢仲要唔貴~今日過開黃大仙,又再黎呢度食返中學既味道~我同朋友入到去餐廳,職員好友善,介紹我地有咩拿手小菜~因為今日天氣熱,我地今日無食擔擔麵,反而食左瑤柱金勾拌麵。我地仲叫左韮黃鱔糊,點心就叫左煎餃子同小籠包~瑤柱金勾拌麵幼上海麵加埋蝦米同乾瑤柱,配上微辣醬汁,十分惹味~夏天食香口得來又唔膩,正!韮黃鱔糊好大碟既韮黃鱔糊,因為太香又太餓,食完先記得要影相;鱔爽口彈牙,醬汁香濃,大碟抵食!煎餃子外皮香脆,入面爆晒汁!外脆內軟!不得了!小籠包小籠包入面充滿湯汁,湯汁香濃~加埋荔枝醋提味,好好食~P.S. 職員好殷勤係咁幫我地加茶,服務一流!

瑤柱金勾拌麵
韮黃鱔糊

煎餃子
外皮香脆,入面爆晒汁!外脆內軟!不得了!

小籠包
小籠包入面充滿湯汁,湯汁香濃~加埋荔枝醋提味,好好食~
P.S. 職員好殷勤係咁幫我地加茶,服務一流!
2021-05-30
$150 (Dinner)