2019-06-28 346 views
終於有機會食到傳說中嘅華嫂冰室,識食一定食最正宗嘅元朗店。特地入去元朗屏山,其實我都唔係好識行,同人一齊係啲村附近捐捐下,搵咗一陣先見到。對我而言都幾特別,無點試過係村入面啲餐廳食野。由於我地等兩點開業個時段,知道會好多人等籌都早咗排,一點半左右就到咗。店員都有安排同控制人流,夏天係出面排隊係有少少辛苦,但為咗美食都無計haha。招牌菠蘿包酥香金黃,菠蘿包外皮好鬆脆。夾住雞蛋、鮮甜蕃茄同鹹潤牛油片,鹹甜交雜。牛油片都幾大塊,成個包好邪惡好足料。雞翼蕃茄米線雞翼頗有水準,一咬會食到雞翼有種特別調製過嘅味道,幾香。湯底濃稠,可以見到有濃濃嘅蕃茄蓉,可惜米線唔太入味。凍檸檬益力多益力多普普通通,唔篤下啲檸檬就會剩返一般益力多味,驚喜不大。冰花奶茶奶茶有驚喜,一入口有冰沙質感,好少見。配搭濃滑奶茶,幾順喉滑潤,無乜苦澀味。
終於有機會食到傳說中嘅華嫂冰室,識食一定食最正宗嘅元朗店。
對我而言都幾特別,無點試過係村入面啲餐廳食野。

招牌菠蘿包
酥香金黃,菠蘿包外皮好鬆脆。
夾住雞蛋、鮮甜蕃茄同鹹潤牛油片,鹹甜交雜。
牛油片都幾大塊,成個包好邪惡好足料。

雞翼蕃茄米線
雞翼頗有水準,一咬會食到雞翼有種特別調製過嘅味道,幾香。

湯底濃稠,可以見到有濃濃嘅蕃茄蓉,可惜米線唔太入味。

凍檸檬益力多

冰花奶茶
奶茶有驚喜,一入口有冰沙質感,好少見。
配搭濃滑奶茶,幾順喉滑潤,無乜苦澀味。
2019-06-15
Waiting Time
30 Minutes (Dine In)
Type of Meal
Lunch