2017-10-20
好幾年無食印度菜,原因係身邊朋友都怕辣。今日同事提議襯不在公司,準點放工過黎食印度菜,話比重慶大廈更有驚喜喎 。首先當然叫野飲refresh下,估唔到有咁多選擇 。呢杯椰子乳酪味道好清新,酸酸地好開胃,椰子味同乳酪味平衡得好好 ,而且好幼滑。炸洋蔥圈食得多 一大舊洋蔥拎去炸就第一次食估唔到比平時食開既炸洋蔥圈更好味 。炸芝士都唔錯 香而不膩唔油 用手攞黎食都無問題印度薄餅加椰絲,甜甜的,同事讚不絕口 。我就最鐘意呢個芝士印度薄餅,加d牛肉同羊肉咖哩,岩哂重口味既我 。煎魚用鐵板上 沙沙聲 魚質嫩滑 配埋d醬料同菜 好味道,誠意之選 。估唔到呢度連甜品都有左揀右揀,最終店員用勁過喬寶寶既廣東話 ,推介我地叫雪糕,話無咁甜,較岩我地香港人胃口。我食到薄荷味,但同事話食到士多啤梨味,真係好特別 ,唔識形容 。真係估唔到呢度既店員除左廣東話叻,仲咁了解香港人既口味,夠哂細心。最後,當然要啤啤佢🍻
首先當然叫野飲refresh下,估唔到有咁多選擇 。
炸洋蔥圈食得多 一大舊洋蔥拎去炸就第一次食
估唔到比平時食開既炸洋蔥圈更好味 。
炸芝士都唔錯 香而不膩
唔油 用手攞黎食都無問題
印度薄餅加椰絲,甜甜的,同事讚不絕口 。
估唔到呢度連甜品都有
最後,當然要啤啤佢🍻