2023-08-23
今日收工後約咗Fd去銅鑼灣Diliwale食印度野 餐廳環境好靚 幾有印度風情 我地仲嗌左唔少野食🤤Dilli Shahi Paneer 奶油芝士咖哩呢個咖哩嚟到已經熱辣辣 見到咖啡裏面有好多薯仔🥔好足料 上面仲加咗好多奶油 食落幾creamy又唔會太辣Plain Naan 原味烤餅呢個烤餅配埋上面既奶油芝士咖哩好夾🤤佢既烤餅同出面既好唔同 烤餅咬落幾有口感 好似食緊麵包咁咁soft 同埋偏向厚身 唔會好似薄餅咁😆呢個烤餅配埋咖哩一齊食麵算係perfect match 佢仲有其他味道既烤餅 大家麵可以試下👍🏻Hyderabadi Lamb Biryan羊肉咖哩炒飯呢個炒飯麵幾大碗 仲用咗印度米去煮 幾有印度風情😎入面仲加咗唔少羊肉 羊肉幾香又大舊 食落唔錯😋我地嗌咗小辣 但都已經好辣🤣另外佢仲配咗個特製醬汁 加埋一齊食就冇咁辣 而且仲有變咗另一種味道 更加印度風情👅Pun Mango Lazze呢個Yogurt既芒果味比較濃 而且佢係偏向酸唔會話好甜 酸 飲落去都幾開胃 同埋都有啲解辣既感覺😋重點係佢係凍冰冰都幾好飲😆
Dilli Shahi Paneer 奶油芝士咖哩
Plain Naan 原味烤餅