2017-09-18 121 views
周圍遊為覓食,見門口個menu價錢親民兼無加一,仲有我好耐無食嘅牛肉麵,咁啱又有兩個吉位,整定係要我入去試。原汁牛肉麵 $60個湯濃而不膩,味道似足台中一間牛肉麵老鋪,牛肉好腍好入味,而麵質地帶點彈牙,而且吸晒湯嘅精華,超好味!滷雞腿肉燥飯 $55呢度d肉燥加咗蝦米,令整碟飯變得好香好惹美,雞腿肉滷得入味,所以肉會帶點腍身,汁本來係白飯嘅靈魂,但食到底覺得咸,扣咗少少分。百頁豆腐 $20以為係功夫菜,原來佢係豆腐嘅其一種類,味道同口感似齋鮑魚,即無乜味道,唔太討好我,靠醬汁食咗一件。後記:感覺良好,似去咗台灣咁,店員都係台灣人,會再嚟支持小店,但整餐唯一問題係冷氣不足,食完牛肉麵已經爆晒汗!兩人共消費:$135

原汁牛肉麵 $60

滷雞腿肉燥飯 $55

百頁豆腐 $20

兩人共消費:$135
2017-09-11
$68 (Dinner)