2016-06-03
同事係四川人,帶我地試呢間「佢食過最正宗的四川小菜」- 真係正宗!食過會上癮!雖然地理位置唔係特別近地鐵站,但lunch hour就要排長龍,附近返工的人都來幫襯店面唔大,但可以開台坐出面。得老闆同老闆娘兩個人,一人煮送一人執台,所以繁忙時間都要比啲耐心。試過有一次等左成8個字先有得食,但冇辦法,真係好食,算啦我忍。所有菜品辣度可揀 大、中、小、小小、...十小,所以唔食得辣嘢的朋友都有得食。單送米線$26,一個午餐加嘢飲$42(好抵食!)必食菜品1:口水雞 口水雞 口水雞!次次幫襯都會叫中辣,啲辣汁真係好特別,睇落好似好辣咁,但食落酸酸地中和返啲辣味,加埋芝麻,回味仲有甜香,正!必食菜品2: 涼拌粉皮!唔係酸辣粉,唔係紅薯粉,粉皮食落好爽口,酸酸辣辣,喺其他四川餐廳冇乜見過。推介!手拍青瓜、涼拌雲耳都好好味,認真推介一試!
手拍青瓜、涼拌雲耳都好好味,認真推介一試!