2018-07-05
▫瘋狂缽缽雞二人餐(HKD 238)🍢缽缽雞有30串蔬菜同30串肉,可以揀冷湯或熱湯,冷湯係傳統四川食法,熱湯係迎合香港人習慣,而口味都有分麻辣同藤椒。我地揀左冷湯藤椒口味🤤,所謂嘅冷湯唔係凍冰冰而係正常室溫,食物浸5分鐘再反轉會更入味👍🏻。藤椒口味麻而不辣,睇落表面有一層油但食落唔多覺,因為用左好純嘅芝麻油,同埋好多芝麻夠香而且愈食愈麻😋。⠀蔬菜有粟米🌽/萵筍/木耳/瓜🥒/蓮藕/西蘭花🥦&唔同嘅菇類🍄等等⠀而肉有蝦🦐/魷魚🦑/去骨雞腳/雞尖/鴨舌/牛肚等等。⠀⠀食完D竹籤放係寫住瘋狂吃貨上上簽嘅竹籤筒好得意😙。⠀▫瘋狂套餐 (HKD 93) 有麵+小食+野飲+甜品⠀🍜瘋狂大排面好鐘意佢嘅麵呀😻! 彈牙又好味😋 質地介符上海麵同拉麵之間。大排肉都幾香,而湯地叫左白湯好清甜。另外加左豬腸(HKD 13)真係好乾淨👍🏻⠀🌶泡椒鳳爪都幾辣🔥正😋⠀🍹冰糖雪梨汁甜甜地⠀🥣成都老冰粉真係好解辣而且唔會太甜,材料有黑白芝麻/提子乾/酒釀丸子/花生。⠀▫環境好復古影相好靚⠀▫menu
⠀
而肉有蝦🦐/魷魚🦑/去骨雞腳/雞尖/鴨舌/牛肚等等。
⠀⠀
食完D竹籤放係寫住瘋狂吃貨上上簽嘅竹籤筒好得意😙。
▫瘋狂套餐 (HKD 93) 有麵+小食+野飲+甜品
🌶泡椒鳳爪都幾辣🔥正😋