2018-05-16 314 views
放工又累又餓去了銅鑼灣新開的泰國餐廳《Imsook》,入到去得知原來係正宗泰國廚師(整間餐廳連侍應也是泰國人),食物都很地度很好味呢~價錢也不貴,menu選擇又多,可惜個肚有限,下次想再來試埋其他菜式!!吃到最愛的木瓜沙拉~~酸酸的很開胃,好愛上面的炸蒜同花生!烤烏頭十分鮮美,味道酸酸的很好吃很開胃,下面很多椰菜非常入味!小食像豬頸肉,炸蝦餅超讚的,豬頸肉好軟醃同燒得剛剛好,炸蝦餅好有彈性,熱辣辣食勁好味。padthai也炒的很對味超好吃不會像一些餐廳的又乾又無味。青咖哩雞超多雞肉,d汁好好味又不油膩配熱熱脆脆的蒜蓉包,最後我們encore多了一客!最後馬拉盞炒菜苗好好味,唔會過咸啱啱好又有鑊氣朋友點左泰式奶茶話好正宗好好味,下次想拉埋其他朋友再來食
木瓜沙律
吃到最愛的木瓜沙拉~~酸酸的很開胃,好愛上面的炸蒜同花生!
明爐烤烏頭
炸蝦餅
燒豬頸肉
  pad  thai
青咖哩雞
蒜蓉包
馬拉盞炒椰菜苗

最後馬拉盞炒菜苗好好味,唔會過咸啱啱好又有鑊氣

朋友點左泰式奶茶話好正宗好好味,
下次想拉埋其他朋友再來食

木瓜沙律