2020-03-17 40 views
今日嚟到荃灣新開無耐嘅如心廣場二期食飯,揾左一間好正宗嘅川菜餐廳食飯,我地約左七點半食飯,入到去已經算好多人,好彩唔洗排隊姐🤪門口有大大個熊貓公仔🧸俾人做影相位都幾可愛😙最特別嘅係,落單係要用電話掃QR code入到頁面慢慢揀餐,其實食物種類唔多,因為主打食酸菜魚,見到每一枱客人都叫左一大盤酸菜魚,我地都唔汁輸叫返盤先😬就叫左人見人愛酸菜魚配粉條,小辣($256),上菜嘅時候見到真係好大盤,唔單只盤大,入面嘅料都十分十足,有少量紅辣椒係面,魚肉大小適中,入口好嫩口,店員仲話我地知呢隻係爐魚,所以肉質好嫩,而個湯底酸酸地又麻辣,好開胃,如果食得辣嘅朋友仔可以叫中辣🤪🤪🤪除左酸菜同魚外,佢仲有萵筍、雜菇添,粉條已經一早放左係入面,佢係好似平時食寛條薯粉果隻質地架,好煙un同個湯底好夾,另外我地仲配多個白飯送湯飲,果然真係好夾,好正🤓好推介大家嗌多一個白飯送酸菜魚一齊食🤩咁大盤,對於兩個嚟講都應付到,不過如果要食埋其他野就可能三至四個人食就岩岩好!另外我地仲叫左兩碟小食,分別係酸辣木耳,小辣($38),木耳份量細細碟好夠兩個人食,不過酸味就略略蓋過左個辣,所以如果下次叫中辣就應該剛剛好,木耳

另外我地仲叫左兩碟小食,分別係酸辣木耳,小辣($38),木耳份量細細碟好夠兩個人食,不過酸味就略略蓋過左個辣,所以如果下次叫中辣就應該剛剛好,木耳係涼拌小食,所以凍凍地食好開胃,而且木耳咬落去好爽脆!推介!👍🏻👍🏻👍🏻

最後叫左碟川式口水雞,小辣($68),佢都係涼拌小食,我覺得呢個口水雞俾到驚喜我,個麻辣味好正好濃,好似某間米線嘅麻辣味道,仲有啲青瓜絲係底,如果再多啲青瓜絲就好喇😝😝😝個人認為呢碟川式口水雞係餐廳嘅皇牌菜式😍😍😍

總結,埋單食左400幾蚊左右,加埋一,價值食到正宗川菜我覺得好值啊🥰下次會再來!
2020-03-03
$200 (Dinner)
Dining Offer
Tasting Event
  • 川式口水雞
  • 人見人愛酸菜魚(配粉條)
  • 酸辣木耳