2023-12-01
我同個朋友係元朗行左勁耐嘅街都未揾到岩嘅餐廳食☺️特然係門口見到呢間嘅餐牌真係好吸引,呢間係正宗嘅川菜🌶️係門口已經見到好多人排緊隊,因為間鋪頭係正宗地道川菜大師傅做主厨,又有10年老店嘅名稱,食落去已經好好食,份量又多👍🏻真係川菜天花板,真係要試下先🌟酸菜桂花魚 $219我今次叫左例牌份量同BB辣🌶️呢份酸菜魚食落去係好嫩又好滑,無骨 ,啲魚煮到好入味🐠加少少麻,又加左好多嘅酸菜,下面都有薯粉,好彈牙,真係好足料🌟小米炒土豆絲 $79呢個我係第一次食,用左小米去炒,啲土豆絲食落去係好有鍋氣,好香口🥔好爽口,而啲小米係好有嚼勁,成份都勁多☺️🌟爆炒香辣花甲 $139一送到黎已經聞到好香,食落去好香辣🌶️又整到好入味,個花甲洗得好乾淨,完全冇沙,份量又多,食落去好香口😋好鮮甜,真係食到舔舔脷🌟經典口水雞 $69個雞食落去係有少少麻,但吾係好辣🐥啲雞食落去好嫩,吾會好老,又吾會好肥,值得一試🌟粒粒芒果沙冰 $39杯野飲顏值真係好高,下面用左純芒果🥭去整沙冰🍧上面仲有一舊舊嘅芒果,飲落去係酸酸甜甜,芒果味真係好濃郁
🌟酸菜桂花魚 $219
🌟小米炒土豆絲 $79