今次黎到東涌覓食🥰 📍 羲和雅苑 Weekend 一早去到🤩 已經有幾枱仲早過我到🤣餐廳環境好舒服☺️好岩weekend同朋友屋企人飲個茶👍🏻適逢餐廳五周年 推出左優惠套餐😋 人均唔洗$300 ! 超抵!我地2人 比較小鳥胃~所以叫左個一人套餐 加半隻烤鴨❤️套裝附送兩款前菜👏🏻 1. 蜜汁脆芋絲 ~ 卜卜聲好脆身~甜甜地開胃 份量岩岩好唔會膩👍🏻2. 白灼田園蔬菜~ 娃娃菜keep住爽口 3. 金湯海皇羹 😝 質地好濃稠 入面好多蝦肉👍🏻重料 😆烤鴨新鮮出爐😍會喺你旁邊即時切片~ 烤鴨分左3個部分 (鴨胸皮,鴨胸,鴨片皮)擺盤好治癒☺️ 除左固有既片皮鴨醬,青瓜,洋蔥外~ 餐廳亦提供特調藍莓醬同芥末醬😉仲有爆炸糖😍 店員推介鴨胸皮可以沾爆炸糖同藍莓醬鴨胸皮油脂比較重 配合酸酸甜甜嘅藍莓醬加加口感過癮嘅爆炸糖 係比較驚喜而減低油膩感既食法🥰🫶🏻傳統食法🥰鴨皮酥脆 ~油香充足 配上熱辣辣既餅皮 加個人喜愛既山渣條 京蔥 煙韌得黎又唔會油膩十分滿足! 😋係忍唔住食完一舊又一舊😆😍 想口感味度再豐富啲可以考慮沾餐廳秘製嘅芥末醬芥末味唔會過重帶點香甜係個幾新奇既食法👍🏻👏🏻#友人表示好喜歡😍套餐仲包
今次黎到東涌覓食🥰
📍 羲和雅苑

Weekend 一早去到🤩 已經有幾枱仲早過我到🤣

餐廳環境好舒服☺️好岩weekend同朋友屋企人飲個茶👍🏻

適逢餐廳五周年 推出左優惠套餐😋
人均唔洗$300 ! 超抵!

我地2人 比較小鳥胃~
所以叫左個一人套餐 加半隻烤鴨❤️
套裝附送兩款前菜👏🏻
2. 白灼田園蔬菜~ 娃娃菜keep住爽口
3. 金湯海皇羹 😝 質地好濃稠 入面好多蝦肉👍🏻重料 😆
烤鴨新鮮出爐😍會喺你旁邊即時切片~
烤鴨分左3個部分 (鴨胸皮,鴨胸,鴨片皮)

擺盤好治癒☺️
除左固有既片皮鴨醬,青瓜,洋蔥外~
餐廳亦提供特調藍莓醬同芥末醬😉仲有爆炸糖😍

可以考慮沾餐廳秘製嘅芥末醬
芥末味唔會過重帶點香甜
係個幾新奇既食法👍🏻👏🏻
#友人表示好喜歡😍

套餐仲包左個主食 ~
櫻花蝦海皇炒飯~
飯粒粒粒分明 ~ 櫻花蝦味道好香濃👍🏻
仲有大量蝦肉 ☺️
成個飯好香口 會停唔到口🤣🤣

最後套餐亦包埋個甜品勁滿足~
楊枝甘露~ 夠凍好重要!
入口好順滑 花奶比例完美😝
好彩香港都有幾間分店🥹下次片皮鴨癮起嘅時候可以再去食😍
價錢相宜 味道又有驚喜 環境又舒服👏🏻👍🏻
一定有下次!

2024-09-28
$200 (Lunch)