2025-04-13 0 views
情人節都要返工, 就去一間環境精緻啲餐廳 食好少少於是就試下啦套餐有前菜、湯/飲品、時蔬、主菜及甜品自己同朋友食到一半 已經覺得好飽 份量真係好夠 男生都唔使擔心前菜 - 金湯海皇羹海皇羹味道正常 不過材料十足 有蝦粒 、魚肚、肉條 滿意最重要係飲曬都唔覺得口乾白灼時蔬 娃娃菜爽口 清甜 純粹滿足自己出街都有菜食主菜- 黑松露蝦球伊麵黑松露味香濃 伊麵十分掛汁 唔會乾淨淨 麵條亦爽口唔淋蝦球有四粒 大大隻 而且彈牙 唔霉 有少少鮮甜 推薦甜品- 楊枝甘露坦白講 楊枝甘露唔介薦 除左面頭的芒果 入面的配料欠奉 感覺自己係到飲緊椰汁糖水 唔似楊枝甘露總結價錢: 可能旅客少左 呢到環境舒服 裝潢別致 份量亦都不少 節日連加一都係99蚊 價格算抵食物: 除左甜品 食物質素滿意 服務: 侍應非常熱心 主動加水 問有咩需要 會再食 但甜品會試下其他 另外見店舖有試推外賣兩餸飯 50蚊連湯 附近居民可以試下 覺得都抵
情人節都要返工, 就去一間環境精緻啲餐廳 食好少少
於是就試下啦
套餐有前菜、湯/飲品、時蔬、主菜及甜品
自己同朋友食到一半 已經覺得好飽
份量真係好夠 男生都唔使擔心

前菜 - 金湯海皇羹
海皇羹味道正常 不過材料十足 有蝦粒 、魚肚、肉條 滿意
最重要係飲曬都唔覺得口乾

服務: 侍應非常熱心 主動加水 問有咩需要
會再食 但甜品會試下其他

另外見店舖有試推外賣兩餸飯 50蚊連湯
附近居民可以試下 覺得都抵

極少來臨東涌東薈城 , 難得陪朋友黎買野 差不多到6點朋友建議食完中菜先返歸 , 就見羲和雅苑靚靚仔仔又有片皮鴨食 就入去試下室內裝潢幾精緻 , 又配搭詩畫 , 京式中菜crossover現代風環境兩個人坐4卡位 好闊落餐牌構圖相當精美 如同畫集午餐下午茶 有親民價點心放題揀我地揀左相宜的6週年二人套餐$548 一set過唔駛花多眼亂乾隆白菜 - 以胡麻醬作為主醬調味拌勻的一道涼菜 , 清新爽口 , 酸甜開胃 , 醬汁出色蒜泥皮蛋 - 鹹香微辣 , 麻辣紅油將其味道層次昇華 , 開胃美味和牛粒乾煸口菇 - 菇味道鮮美 , 略似牛肝菌味道 , 和牛粒香濃而淋身 半入口即溶 淋身口感佳 , 兩者配搭起果然無錯菠蘿咕嚕肉 - 外脆肉軟富肉汁 , 汁醬亦酸甜醒胃上湯瑤柱浸菜遠 - 上湯伴菜心及柱羲和烤鴨 + 八寶盒 - 烤鴨分切鴨胸皮、鴨胸肉、鴨腿肉 , 讓客品嘗不同風味 , 配搭青瓜條, 京蔥絲, 紫洋蔥鴨胸皮  香酥為主 , 不包面粉皮而蘸爆炸糖為佳 , 食法頗新穎鴨胸肉  皮脆肉嫩 可包薄餅或不包都可 , 我會蘸黃芥末醬 , 入口酸中帶甜 , 美味鴨腿肉  建議包面粉皮配甜醬 , 外皮酥
極少來臨東涌東薈城 , 難得陪朋友黎買野 差不多到6點
兩個人坐4卡位 好闊落
餐牌構圖相當精美 如同畫集
午餐下午茶 有親民價點心放題
菠蘿咕嚕肉 - 外脆肉軟富肉汁 , 汁醬亦酸甜醒胃

上湯瑤柱浸菜遠 - 上湯伴菜心及柱

鴨腿肉  建議包面粉皮配甜醬 , 外皮酥脆鬆化且肉質嫩滑 , 皮下油脂平均之餘且口感香脆

櫻花蝦海皇炒飯 - 櫻花蝦 魷魚 蝦乾等配料繪成 , 炒飯炒得乾身而粒粒分明 , 有鑊氣又美味

羲和小肉餅 - 頗脆口 , 狀甚手肘餅包住啲肉咁 , 口感像咸的千層糕配上肉餅很特別 , 管上的黑醋則隨意選擇

甜品 豌豆糕及紅豆糕 - 清新不過甜又不膩

埋單TOTAL 690多 , 週年套餐非常抵食5-6折 , 過年做節幫襯岩晒一家去食
1K
【羲和雅苑午市孖寶】 搭夜機之前入東涌走轉,順便食埋個晏先。見到有羲和雅苑,$328就有「招牌孖寶」性價比幾高👍🏻半套烤鴨皮脆肉嫩,招牌八寶盒配料豐富,最愛藍莓醬配爆炸糖既創意食法,特別又好味。叉燒皇煙燻香突出,肉質鬆化帶燶邊,同傳統既蜜汁口味有d唔同,係多左種層次既美味。叫碗白飯就已經係人間美味😋整體份量適合2-3人分享,烤鴨餅皮都好足夠唔需要再額外加,茶位$15/位,點壺香片解膩啦👍🏻
【羲和雅苑午市孖寶】

2025-03-26 432 views
今次黎食佢嘅秋季二人餐,感覺挺滿足的。先說前菜四拼,黃金皮蛋滑溜溜的,蛋味濃,稍微鹹香蒜泥白肉不油膩乾隆白菜脆脆的,酸甜開胃山楂汁淮山挺特別,酸酸甜甜配上軟軟的淮山,好吃又不重口。烤鴨是這餐的重點,皮脆得漂亮,肉嫩多汁,拿薄餅捲上蔥絲和醬,吃下去滿嘴香,實在過癮。八寶盒像個小雜錦,有唔同嘅配菜,每樣東西咬下去味道都不一樣,吃著挺有意思。比較特別嘅係藍莓醬同爆炸糖,都係第一次咁樣包住嚟食。主菜裡的宮爆雞丁辣得夠味,雞肉嫩,醬汁濃,挺下飯。韭王叉燒炒蛋炒得香,韭菜新鮮,叉燒鹹香,蛋又滑,吃著像家裡的菜。時令蟹粉扒田園蔬也好吃,蟹粉鮮,蔬菜清爽,兩者搭在一起不油不膩。籠仔櫻花蝦海味蒸飯很香,米飯吸了海味,粒粒分明,櫻花蝦加了點鮮味,吃著暖乎乎的。甜品楊枝甘露甜而不膩,芒果味濃,西米滑滑的,柚子清清爽爽,吃完覺得舒服。另外點的北京小丸子也不錯,外皮脆,裡面軟,帶點甜味,當小吃挺好,跟套餐搭著吃不會覺得單調。總的來說,這套餐味道實在,想吃頓簡單又滿足的飯,可以試試這個!
今次黎食佢嘅秋季二人餐,感覺挺滿足的。

先說前菜四拼,黃金皮蛋滑溜溜的,蛋味濃,稍微鹹香
蒜泥白肉不油膩
乾隆白菜脆脆的,酸甜開胃
山楂汁淮山挺特別,酸酸甜甜配上軟軟的淮山,好吃又不重口。

2025-03-26 385 views
最近羲和雅苑推出五周年嘅慶祝優惠套餐,都幾抵食,兩位嘅套餐有四款前菜,半隻烤鴨,三款主菜同埋仲有個炒飯,咁多嘢食加埋都係$538⭐️前菜四拼前菜有四款(乾隆白菜,黃金皮蛋,蒜泥白肉,山楂汁淮山),四款前菜用精緻嘅架上碟,充滿宮廷菜的精緻感,最欣賞係乾隆白菜,酸酸甜甜嘅味道加埋爽脆嘅白菜,好開胃⭐️羲和馳名烤鴨(半隻)烤鴨皮脆肉嫩,入口帶點焦糖既香氣,鴨肉保持肉汁,配上薄而彈牙既餅皮,再點上特製甜麵醬,層次豐富⭐️宮保雞丁雞肉嫩滑,帶有微微焦香,同花生既脆口形成對比。醬汁融合甜、酸、辣既味道,入口帶點四川花椒既麻香,送飯一流⭐️松露蠔仔煎蛋蠔仔好新鮮,無腥味,煎蛋外脆內嫩,帶點微焦既香氣。松露同蛋香好夾,整體味道細膩⭐️籠仔荷香蒸菜心菜心鮮嫩,蒸得岩岩好,仲保留爽脆口感。荷葉既清香滲透入菜心,無過多調味,可以食到蔬菜嘅自然甜味⭐️瑤柱蛋白炒飯炒飯粒粒分明,蛋白滑嫩,帶有瑤柱的鮮香,鹹香適中。瑤柱絲分佈均勻,每一啖都食到鮮味⭐️楊枝甘露&薑汁小桃膠楊枝甘露既芒果味濃郁,加上椰汁口感順滑。小桃膠口感軟糯,吸收哂薑汁既微辣,十分暖胃

⭐️前菜四拼

⭐️羲和馳名烤鴨(半隻)

⭐️宮保雞丁

⭐️松露蠔仔煎蛋

⭐️籠仔荷香蒸菜心

⭐️瑤柱蛋白炒飯

⭐️楊枝甘露&薑汁小桃膠

2025-03-14 450 views
幾年前食過 印象唔錯今次見到做緊6週年56折優惠套餐 幾抵幾豐富2人餐 除左主角片皮鴨仲有2款前菜 2款肉類 1菜 1飯 甜品連茶芥 加1 total $629乾隆白菜乾隆 = 芝麻醬重芝麻醬撈白菜蒜泥金皮蛋用左4隻鴨形擺盤 好可愛金皮蛋晶瑩剔透香辣口感馳名烤鴨 (半隻) 連八寶盒可以加錢升級配料 不過我忠於原味有專人係你面前表演片皮過程店員會指引用邊款醬料片皮鴨碟下面放左坐熱裝置呢到既片皮鴨分3款切法1 鴨胸形 皮少肉多2 皮多肉少3 只有皮由於切法唔同 品嚐時候都有分別本人比較喜歡第2款同時食到香脆鴨皮油脂 仲有鴨肉肉質牛仔粒乾煽口蘑?5-6粒 一口狀 微韌 大量蘑菇鳳梨咕嚕肉酸酸甜甜 肉嫰 形狀大小不一上湯瑤柱浸菜遠 8條清清地 幾岩我地口味櫻花蝦海皇炒飯蛋炒飯粒粒分明 炒至乾身加上櫻花蝦及其他配料甜品 宮廷點心最後叫起甜品店員話有楊枝甘露同桃膠同餐牌描述有d出入餐牌英文寫紅豆糕不過本人麻麻地紅豆所以就聽店員話要各一楊枝甘露甜芒果 酸柚子 椰奶香桃膠湯底好重薑味 非常驅寒!
幾年前食過 印象唔錯

3 只有皮
由於切法唔同 品嚐時候都有分別
本人比較喜歡第2款
同時食到香脆鴨皮油脂 仲有鴨肉肉質

牛仔粒乾煽口蘑?
5-6粒 一口狀 微韌 大量蘑菇

所以就聽店員話要各一

楊枝甘露
甜芒果 酸柚子 椰奶香

桃膠
湯底好重薑味 非常驅寒!

2025-03-13 365 views
東涌餐廳選擇並唔係好多,仲要同屋企人食,所以就包左間房食套餐。套餐有好多唔同tiers 比我地揀,由前菜,小菜,主食,湯品到甜品都包晒,好岩一家人去食。我地黎既主要目的當然係食片皮鴨,佢啲餅皮都好好,每一層都會有紙隔住,好易拎,而配料都好足,好似一個賀盒咁,igable。而前菜方面,佢山藥,鮑魚同皮蛋都好outstanding,各自都帶出佢地既香味,同好fresh。湯方面,我就揀左黑松露海皇湯,啖啖肉。甜品都係以打卡為主,好有創意。Overall,所以菜既份量都好足,同埋所有擺盤都好靚。
2025-03-02
$500 (Dinner)
  • 北京片皮鴨
2025-02-28 361 views
來到“羲和雅宛”好明顯係為咗“北京烤鴨”而來,這是一間集新京菜,粤菜的酒家,可以满足食客多種口味的無限想象。烤鴨半隻伴有烤鴨八寶盒,盒裡邊有供傳統捲餅用嘅黄瓜條,山楂條,蔥絲,烤鴨醬,有供點鴨胸用芥末醬,爆炸糖,但係當然您可以跟貼士來食,亦可以跟自己的個人喜好來食,最緊要食得開心,喺一又可以見到專業的師傅即場“片”鴨,不似其他飯店一碟上,而係分成3部分上,鴨胸,鴨皮,鴨面珠墩上,鴨皮嘅鬆脆程度極高,食到“咔咔”聲。正所謂的皮脆肉嫩,加埋多様配菜,好治愈吖。午市套餐有特價,一份78蚊,有“濃湯什锦泡飯”,“ 樱花蝦海皇炒飯”,“ 黑松露蝦球伊麺”,“ XO醬肉絲烏冬“,四揀一揀咗之前外賣叫過嘅“黑松露蝦球伊麵”,四隻大蝦及淡淡的黑松露伊麵,好爽好好食,跟有“白灼田園蔬菜”、前菜“蜜汁脆芋絲”還有“金湯海皇羹”,非常perfect 👍

2025-02-19 523 views
大家好今日去了東涌既羲和雅苑食晚餐呢間店裝修都幾靚主要係食片皮鴨我就點左佢既5週年二人優惠套餐由前菜主食主菜甜品全部都包首先係前菜四拼黃金皮蛋蛋流心 都擺得好靚蒜泥白肉包左酸蘿蔔同山楂汁淮山都係酸酸地幾開胃乾隆白菜落左類似花生醬都係得意跟住上招牌菜烤鴨半套片皮鴨係師父即場片既烤鴨本身都完全沒膻味分左唔同既部位好似係鴨胸比較多肉可以就甘食鴨肶既部份多油脂可以配餅皮配菜包住一齊食仲有專用既八寶盒放幾款唔同既醬汁同配菜我就比較鐘意傳統既甜面醬同另一款甜酸醬連爆炸糖都有食完片皮鴨仲有三個主菜分別係宮保雞丁雞丁都幾大舊同多肉汁比較杰甜甜地唔太辣有幾多大蒜同果仁松露蠔仔煎蛋都食到有蠔仔同埋蛋都幾滑配埋黑松露醬仲有菜心係用荷葉包住來蒸跟住主食就係瑤柱蛋白炒飯炒得都比較乾身唔太油最後就係甜品薑汁紅棗小桃膠唔會好甜仲幾滋潤總括呢個餐都幾豐富同抵食大家行完東涌outlet都可以試下
大家好

唔會好甜仲幾滋潤

總括呢個餐都幾豐富同抵食
大家行完東涌outlet都可以試下
2025-02-18
$300 (Dinner)
前菜四拼
義和馳名烤鴨
特色宮爆雞丁
2025-02-12 630 views
臨時約咗人喺東涌食午飯,咁啱搵到依間好出名食片皮鴨嘅中菜館,重點係午餐價錢係呢區嚟講唔算貴😍餐廳環境優雅,地方寬敞,午餐種類繁多。本來以為午餐好多人,結果坐得都算好舒服。同友人邊食飯邊傾偈,舒舒服服就咁坐咗兩個半鐘。期間店員服務態度都算唔錯。我哋兩個人叫咗💁🏻‍♀️1️⃣黑松露蝦球伊麵 HKD78+蜜汁脆芋絲+金湯海皇羹+薑汁小桃膠午餐$78有前菜、湯品、主菜同埋甜品真係抵到爛。關鍵係佢質素都唔差,脆芋絲炸得好乾脆,伊麵正常發揮,桃膠真係好有薑味,食完暖笠笠。2️⃣加配羲和馳名烤鴨 (半隻)HKD238粗略計算約有十塊餅皮,鴨皮酥脆,佐以配料包括一小碟的青瓜、蔥、甜麵醬,份量十足,不過啲薄餅皮好易凍,記得冚返個竹籠蓋🤣總結/午餐嚟講有呢個質素同埋數量應該係東薈城入邊性價比最高!

我哋兩個人叫咗💁🏻‍♀️

1️⃣黑松露蝦球伊麵 HKD78
+蜜汁脆芋絲
+金湯海皇羹
+薑汁小桃膠

2️⃣加配羲和馳名烤鴨 (半隻)HKD238

總結/
午餐嚟講有呢個質素同埋數量應該係東薈城入邊性價比最高!

2025-01-26 587 views
服務態度極惡劣一入餐廳已經係咁sale人食黑松露片皮鴨 屋企人唔食黑松露 所以我地話嗌原味 佢居然答:「是但你地啦」碟上仍有食物 服務員完全沒有理會 就黎收碟要叫住先肯停北京炸小丸子圖文不符 睇唔出係同一到菜 唔會再黎 不知所謂
服務態度極惡劣

碟上仍有食物 服務員完全沒有理會 就黎收碟
要叫住先肯停
北京炸小丸子圖文不符 睇唔出係同一到菜
唔會再黎 不知所謂
2025-01-04 684 views
聖誕節諗住嚟行街,試吓呢間餐廳義和獨有叉燒仲要煙燻 有肥膏🥲🥲與廣告圖文不符仲叫左個黑松露燒鴨半套,話黑松露秘製醬,同平時食片皮鴨醬冇分別 半套,只係得一隻腿上網睇其他Foodie,半套起碼有二十幾嚿肉 燒鴨仲要好大舊肥膏,叉燒有好大舊肥膏本身有一個爐,可以保持食物的溫度 但是叫了侍應過來,卻換過第二盤 沒有幫我們點火而且服務態度方面舉手很久也沒有侍應過來,員工欠缺 一天美好的聖誕節假期就被破壞了 🥲🥲
聖誕節諗住嚟行街,試吓呢間餐廳
義和獨有叉燒仲要煙燻
有肥膏🥲🥲
與廣告圖文不符

半套,只係得一隻腿
上網睇其他Foodie,半套起碼有二十幾嚿肉
燒鴨仲要好大舊肥膏,叉燒有好大舊肥膏

本身有一個爐,可以保持食物的溫度
但是叫了侍應過來,卻換過第二盤
沒有幫我們點火

而且服務態度方面
舉手很久也沒有侍應過來,員工欠缺

一天美好的聖誕節假期就被破壞了 🥲🥲
2024-12-26
$300 (Dinner)
2024-11-28 865 views
片皮鴨以其酥脆的鴨皮和嫩滑的鴨肉著稱。當你將薄餅包裹著鴨肉、青瓜和甜醬,咬下去的瞬間,外脆內嫩的口感令人驚喜。許多餐廳提供不同風格的片皮鴨,有的甚至搭配自製醬料,增添風味12。宮保雞丁是一道色香味俱全的經典川菜,雞肉丁鮮嫩多汁,搭配香脆的花生和微辣的調味,讓人一口接一口。這道菜的辣味適中,既能刺激味蕾,又不會過於辛辣,非常適合與白飯搭配享用。韭黃炒滑蛋則是另一種簡單卻美味的選擇。韭黃清香脆嫩,與滑蛋相結合,口感柔和且富有層次。這道菜不僅色彩鮮豔,而且營養豐富,是一道健康又美味的家常菜。最後是櫻花蝦海味蓋飯,這道飯品以櫻花蝦為主角,搭配米飯和新鮮海鮮,風味獨特。櫻花蝦的鮮甜與米飯的香糯相得益彰,每一口都充滿了海洋的味道。總體來說,這四道菜式各有千秋,不論是宴請好友還是家庭聚餐,都能滿足不同人的口味需求。
2024-11-20 737 views
Very Bad experience, the staff who took our order forced us to order the roasted duck with black truffle claiming this one was the dish we want and it costs $100 higher than the regular one. We never mentioned the black truffle to her and she just decided for us.We would never go to this restaurant again!Very awful place. How you gonna retain customers with service like this? Do check your order if you do not want the same experience like us.很糟糕 很差 做生意唔老實 存心誤導顧客 以後唔會再幫襯!本人住附近,之前都曾經幫襯過呢間餐廳今次同屋企人叫

很糟糕 很差 做生意唔老實 存心誤導顧客 以後唔會再幫襯!
本人住附近,之前都曾經幫襯過呢間餐廳
今次同屋企人叫片皮鴨兩食
點知個職員幫我哋落咗黑松露片皮鴨
落單之前、期間同之後我地完全冇提及過「黑松露」,見到佢打完單已經問係唔係落錯咗定改咗menu 個女職員冇直接答 就咁話係呀 呢個好食我哋就以為真係改咗menu

到上菜見到成個賣相同之前完全唔同 我哋即刻攞返menu 睇先知個職員係專登幫我地落另一個貴$100嘅黑松露片皮鴨!好過份!呢隻鴨係完全唔啱我同屋企人的口味!啲鴨肉切到鬼咁厚,啲包鴨肉用的皮每塊都係黏住唒,中間冇紙隔住(以前有)。
成餐得好唔開心!相信冇人會接受呢種經營手法絕對唔建議任何人幫襯呢間_店

另外個松子魚碟底都冇任何嘢熱住隻碟 完全唔明點解要用呢個造型上菜。個鴨湯等咗成50分鐘先有,好後悔入咗呢間餐廳,祝佢早日關門大吉
唔好食👎🏼
奇差的松子魚
2024-11-20
Type of Meal
Dinner
2024-11-14 806 views
今日雙11 同朋友去咗東薈城名店倉嗰度睇吓有咩特價野買血戰完醫肚嘅時候見到呢一間羲和雅苑見佢個二人套餐都幾抵食同埋門面裝修都幾雅致 入到去諗都冇諗就即刻叫咗個二人套餐 有四個小前菜 四個小菜同埋一個蒸飯 仲有埋甜品抵食之餘,又岩晒口味首先四個前菜 乾隆白菜 係麻醬撈白菜 麻醬味道重 啱晒重口味嘅人三色黃金蛋 燻制過嘅皮蛋 加埋有少辣嘅醬汁好惹味涼拌萵筍絲 有麻有辣 好開胃泡菜汁蒜泥白肉 呢個略嫌蒜泥味唔夠 不過加咗泡菜汁,亦都有另一種風味然後第一個嚟嘅小菜就係韭黃叉燒炒蛋 佢個炒蛋炒得好滑,仲係滑捋捋流心嘅狀態 而且兩個人嚟講,份量都好足第二樣就係呢個宮保雞丁同一般嘅宮保雞丁唔同係屬於甜辣嘅口味 偏甜多啲 而且佢啲雞丁炸完之後都仲係好大粒 超級惹味食完兩個小菜都覺得呢度嘢食係水準好好然後就嚟咗壓軸登場嘅烤鴨 呢度嘅服務都好細心 俾咗一張紙我哋教我哋食烤鴨嘅順序同埋除咗傳統嘅食法之外亦都有新式嘅食法首先就係嗰個鴨酥皮 佢烤得好酥脆 建議加爆炸糖同埋藍莓醬我個人就覺得就咁食,或者加藍莓醬就好正 加左爆炸糖我就覺得唔係好夾然後鴨胸肉同埋 鴨腿肉 點佢嗰個黃芥末醬 黃芥末醬係有啲似蜜糖芥茉醬咁
今日雙11 同朋友去咗東薈城名店倉嗰度睇吓有咩特價野買
血戰完醫肚嘅時候見到呢一間羲和雅苑
見佢個二人套餐都幾抵食同埋門面裝修都幾雅致

入到去諗都冇諗就即刻叫咗個二人套餐
有四個小前菜 四個小菜同埋一個蒸飯 仲有埋甜品
抵食之餘,又岩晒口味

首先四個前菜
乾隆白菜 係麻醬撈白菜 麻醬味道重 啱晒重口味嘅人
三色黃金蛋 燻制過嘅皮蛋 加埋有少辣嘅醬汁好惹味
涼拌萵筍絲 有麻有辣 好開胃

然後第一個嚟嘅小菜就係韭黃叉燒炒蛋
佢個炒蛋炒得好滑,仲係滑捋捋流心嘅狀態
而且兩個人嚟講,份量都好足

第二樣就係呢個宮保雞丁

俾咗一張紙我哋教我哋食烤鴨嘅順序
同埋除咗傳統嘅食法之外亦都有新式嘅食法

首先就係嗰個鴨酥皮 佢烤得好酥脆
建議加爆炸糖同埋藍莓醬
我個人就覺得就咁食,或者加藍莓醬就好正
加左爆炸糖我就覺得唔係好夾
然後鴨胸肉同埋 鴨腿肉
點佢嗰個黃芥末醬 黃芥末醬係有啲似蜜糖芥茉醬咁酸中帶甜 配埋鴨肉超夾
另外試左新式食法,係加入山楂條同埋藍莓醬
令到個烤鴨冇咁膩,同埋食落好清新
不過個人都係鍾意傳統食法多啲

另外醬料盤同埋烤鴨都要讚一讚
就係會有加熱包keep住加熱 令到我哋食嘅時候鴨醬料同埋同埋塊薄餅皮都係熱辣辣
而且佢啲配料同埋醬汁都比得夠多

然後仲有呢個嘅蟹粉扒時疏 佢個蟹粉汁都幾濃