2024-11-03
最近我發現咗一間位於旺角嘅泰國菜館,真係好驚喜!一行到餐廳附近,就已經聞到串燒嘅香味,啖啖都撲鼻而來,令我感覺更加肚餓🤤忍唔住點咗幾樣必試嘅菜式😋首先係咖喱軟殼蟹🦀色澤靚,咖喱香味濃郁,蟹肉又鮮又嫩,真係好好味。跟住試咗泰式古法烤槽魚🐠外面烤得香脆,裡面肉質鮮美,搭配獨特嘅調味,食得我心滿意足😌佢哋有個超正優惠👍🏻午餐$99就可以享受到明爐烏頭魚配白飯,仲有青檸冰或者香茅冰,咁嘅組合真係超抵,令我嘅工作日多咗一份開心同清新😉😉如果你同朋友一齊嚟,記得試下佢哋嘅『二人套餐 $188』‼️可以自由選擇四款菜式💕仲包括每日新鮮生蝦刺身,真係好過癮,大家都可以找到自己最鍾意嘅味道👅總括嚟講,呢間泰國菜館唔單止係滿足味蕾嘅地方,更係感受到泰國熱情文化嘅好去處。無論係午餐定晚餐,呢度嘅正宗風味絕對值得你一試。我已經好期待再次光顧,繼續探索更多美味菜式‼️📍泰廚泰國菜館 (旺角)旺角通菜街126號地舖#泰廚泰國菜館 #泰國菜 #高品質 #旺角 #旺角通菜街 #香港美食 #打卡
📍泰廚泰國菜館 (旺角)
旺角通菜街126號地舖