2022-05-09
💫 正宗的川菜風味 ✨本人非常喜歡食酸菜魚同烤魚,但一路以為每次只能任擇其一,原來錯哂。😛經朋友介紹說有間餐廳,名叫 小魚兒,呢度就可以一次過滿足我以上 2 個要求,所以今天我就同朋友特地嚟試吓,果然名不虚傳。😋餐廳位於尖沙咀金馬倫道,恒生銀行斜對面,樓下有個十分搶眼嘅招牌,非常易找,我們二人浩浩蕩蕩直奔 2 樓就係所在地,環觀全場約有 20 張 四人枱,地方尚算濶落舒適及乾淨,讚❗️😉朋友事前提醒我,如先在 fb 小魚兒官網訂位,更可享有主餐牌 75折優惠。現在更有額外優惠,只須用海鱸魚嘅價錢 $308,即可免費升級做江團魚 $348,簡直抵上加抵。😘本人用餐時間為 Sunday 嘅 12:30,限時 90 分鐘,不是任食但有限時規定,可想而知呢度係幾好生意啦。😅等待約十五分鐘,戲肉就上場,目測整條魚約重 2 斤,上枱後再煮 5 分鐘至湯滾起就食得。江團魚 肉質清甜,魚油味濃,不帶太多細骨,再加上酸菜湯嘅襯托,完全係一道人間美食,好好味呀‼️🤤🤤同場我見餐牌上有好多燒烤食物可以選擇,但無奈我哋只有 2 人,所以唯有叫得一款燒牛仔骨啦,呢個亦好有驚喜,肉質細嫩,燒嘅火恰到好處,大家嚟到亦屬
恰到好處,大家嚟到亦屬必試 item。😍
總括以而,2 人只須 $3xx 嘅價錢,就可以享受到如此美食,一個字講哂 [ 抵 ] 👍